Nieuws

Ook zo toe aan vakantie?

0 reacties

Vakantie is een bijzonder fenomeen. Sommige mensen leven er jaarlijks naartoe, anderen kan het niet zoveel schelen. Hoe het ook zij; iedereen heeft af en toe een pauze nodig. Negeer de volgende signalen niet. Het zijn tekenen dat je even een break zou moeten nemen. Dat je weer op moet laden en tot jezelf moet komen. Om daarna weer fijn aan het werk te gaan. Komen ze…

tas

Je weet niet meer waar te beginnen

Of het nu voorjaar is of herfst, zomer of winter. Er zijn momenten dat je voelt: ik moet er even tussenuit. Je dagelijkse schoudertas puilt uit van de paparassen met aantekeningen, to-do lijstjes en samenvattingen van rapporten. Je komt maar niet door die stapel heen en het frustreert je. Eigenlijk weet je niet waar te beginnen. Dan is het echt tijd voor een break om daarna weer fris en fruitig aan de slag te kunnen gaan. 

Constant bekaf

Zo zijn er meer tekenen dat je toe bent aan een pauze van het werk. Bijvoorbeeld als jij je constant maar moe voelt. Zelfs als je acht uren geslapen hebt. Geen goed teken als je ook dan bekaf bent. Je kunt er gewoonweg niet meer tegenop slapen en je energielevel is bedroevend laag. Tijd om te stoppen. 

Lusteloos op de bank

Je sport regelmatig en daar krijg je energie van. Maar nu even niet. Eigenlijk heb je helemaal geen zin en laat het erbij. Niemand kan je nog motiveren om die mooie Legend tas op te pakken met daarin de meest trendy sportkleren. Het helpt allemaal niks. Je trekt het liefst die oude joggingbroek aan en kruipt op de bank. Het is lusteloosheid wat de klok slaat. 

Je bent niet meer nieuwsgierig

Je houdt ervan af en toe naar de film gaan of het theater, je leest regelmatig een boek en spit de zaterdagkrant van voor tot achter na. Hoe lang is dat geleden? Maanden. Dat ene boek ligt nog steeds dichtgeslagen naast je bed en de weekendkrant verdwijnt op maandag vrijwel ongelezen bij het oud papier. Geen goeie zaak. Je bent die drive om te lezen kwijt, sterker nog… je mist die nieuwsgierigheid die je eerder had naar wat er in de wereld speelde. Het kan je niet zo veel meer schelen. Je bent het zat. Je bent het beu. Je bent eigenlijk op. 

Overvloed aan koffie en wijn

Je geeft jezelf regelmatig een boost met koffie. Veel koffie. En ’s avonds is het een glas wijn die jou in slaap moet brengen. Ai, dat is niet zo gezond. Te veel koffie is niet oké en dat wijn niet té rijkelijk moet vloeien, weet je zelf ook wel. Waarschijnlijk eet je ook niet zo gezond meer en kies je regelmatig voor een snelle hap. Zonde. Jammer voor je lijf, pech voor je geest. Want dat gaat samen op. Je hoeft echt niet direct te gaan detoxen, maar probeer die gezonde hap en matig de hoeveelheid koffie en alcohol. 

Wat is een weekend?

Ben je vergeten dat het weekend is? Pak je al maanden op zondagavond de computer uit je laptoptas om vast wat (voor)werk te doen? Foutenboel. Het weekend is er om jezelf op te laden, om te ontspannen en de boel de boel even te laten. Als je dat langere tijd negeert, kan het misgaan. Dan laad je niet meer op en verlies je alleen maar energie. Tijd om het roer om te gooien en te luisteren naar je lijf en je mind. Je hebt ontspanning nodig. Plan een poosje vrijaf. Daar is niets mis mee, daar wordt niemand minder van en jij zeker niet. Sterker nog, het geeft je de kans nieuwe energie op te doen en bovenstaande valkuilen (voorgoed) uit je dagelijkse leven te verbannen. 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.