Nieuws

Private lease aanbiedingen: de moeite waard om in de gaten te houden

0 reacties

Het is absoluut de moeite waard je eens te verdiepen in private lease en private lease aanbiedingen. Heel lang was leasen iets voor alleen ondernemers. Tegenwoordig echter kun je als particulier ook prima een auto leasen. Dit kan sowieso al goedkoper zijn dan het kopen van een auto. Maak je ook nog eens gebruik van een van de private lease aanbiedingen, dan is dat het zeker.

Je rijdt een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand

Kies je voor private lease, dan betaal je een vooraf overeengekomen vast bedrag per maand voor het rijden van een nieuwe auto. De maandprijs is inclusief zaken als de wegenbelasting, de verzekering en het complete onderhoud (en reparatie) van de auto. De hoogte van het bedrag dat je per maand betaalt heeft vooral te maken met de keuze voor de auto. Hoe duurder de auto is die jij gaat rijden, hoe hoger ook het maandbedrag. Daarom is het goed de private lease aanbiedingen steeds scherp in de gaten te houden.

Je betaalt alleen nog de brandstofkosten

De voordelen van private lease? Dat is vooral het inzicht in de kosten. Je weet precies wat je elke maand betaalt voor jouw auto. Behalve de leaseprijs per maand betaal je in principe alleen nog de brandstofkosten en eventueel opgelegde verkeersboetes. Je komt niet voor financiële tegenvallers te staan als de auto bijvoorbeeld ineens dienst weigert. Bij private lease zit reparatie en onderhoud immers bij het maandbedrag inbegrepen.

Geen spaargeld nodig voor een nieuwe auto

Nog een voordeel is dat je geen spaargeld nodig hebt om toch een nieuwe auto te kunnen rijden. Zonder zelf te investeren rijd je toch in een mooie en veilige nieuwe wagen. Ben je van plan met geleend geld een auto te kopen? Dan is private lease financieel een aantrekkelijker alternatief. Private lease is bovendien iets dat ook voor mensen op gevorderde leeftijd interessant kan zijn. Zij zullen eerder in aanmerking komen voor private lease, dan dat ze een lening bij de bank kunnen krijgen voor het kopen van een auto.

Wel of geen keurmerk: wel of geen registratie

De voordelen van private lease zijn legio. Kijken we naar de nadelen, dan is dat alleen het feit dat als je kiest voor private lease, dit invloed heeft over het maximale bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek. Althans, als je zaken doet met een leasemaatschappij met het Private Lease Keurmerk. Andere leasemaatschappijen doen vaak geen melding bij het BKR in Tiel, waardoor private lease niet van invloed is op het maximaal te lenen bedrag.

Geen invloed op al lopende hypotheek

Zeker als je plannen hebt een huis te kopen is het belangrijk goed na te denken met wie je zaken doet en of private lease dan verstandig is. Heb je al een koophuis en een lopende hypotheek, dan heeft het feit dat je voor private lease gekozen hebt geen invloed  op de hypotheek. Die loopt immers al en die blijft ook gewoon lopen. 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.