den archivaris

Welkom op mijn weblog

trouwen

1 reactie
Gisteren trouwde een neef van me. Op de leeftijd van 35 jaar. Voor het eerst. Dat was vroeger allemaal anders. Wij trouwden vrijwel allemaal toen we begin 20 waren. Zouden er over pakweg 30 jaar nog wel stellen zijn die een huwelijk van vijftig jaar halen? Natuurlijk heb ik neef en zijn bruid veel voorspoed en geluk gewenst. Maar ik kon het toch niet laten om te denken aan dat verhaal van Saar en Moos van vroeger. Moos was dol op Saar in hun verlovingstijd en wilde datgene doen, dat mannen altijd willen, tenminste, volgens de vrouwen. Maar Saar had zich voorgenomen om als maagd het huwelijk in te gaan. Aldus geschiedde. De morgen na de trouwdag kreeg Moos van zijn kersverse vrouw een kop koffie. Hij nam een slok, proefde even en mompelde toen voor zich uit: koffie zetten kan ze ook al niet.

1 reactie

Tja, tijden veranderen, Archivaris. Zeden en gewoonten ook. Wij spaarden eerst om een eenvoudig huisje in te richten, dan trouwden we en spaarden verder om een wasmachine en een televisie te kopen, dan kregen we kinderen en spaarden verder om een eigen huis en een autootje aan te schaffen...

Maar de jongelui van nu blijven lang thuis wonen en gaan dan samenwonen in een huis met alles erop en eraan, vier keer per jaar op vakantie en een auto in de garage, dan krijgen ze kinderen en pas dán gaan ze eens over een huwelijk denken. En niet zómaar een huwelijk, maar een sprookjeshuwelijk!

En dan maar hopen, dat ze het een tijdje volhouden... Groetjes van Tilly 

Tuinfluiter

16 August 2008 om 09:38

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.