den archivaris

Welkom op mijn weblog

voorlezen

2 reacties
dat was vroeger op de lagere school toch het leukste uurtje dat er was. Je mocht al je spullen opbergen en je moest netjes gaan zitten. Dan pakte de meester het boek, waaruit hij de klas voorlas en voor je het wist, was je in een heel andere wereld. In de vijfde klas was meester Riekwel onze docent. Hij gaf les aan een combinatieklas. De zesde klassers keken eigenlijk wel een beetje op ons, vijfdeklassers neer, maar bij het voorlezen van de meester vielen meestal de grenzen weg. Eenmaal ontspoorde het voorleesuurtje op bedenkelijke wijze. In onze klas was ook het zoontje van de meester aanwezig. Een beetje wrevelig manneke, dat later drogist zou worden. Het viel ook niet altijd voor hem mee, want maar al te vaak werd hij aan ons ten voorbeeld gesteld en dan vooral hoe het niet moest. Meester was al enkele weken aan het voorlezen uit het boek 'Maantje Pik' en als u me nu op de man af vraagt, waar het over ging, ik zou het niet meer weten. Op zekere zaterdagmorgen sprak de meester: zo jongens en meisjes, we gaan we lezen uit..... en toen vulde zoonlief aan: de pik van maantje. Het jongmens werd door een woedende vader uit de bank gesleurd, meegenomen naar de gang en daar deskundig afgerost. Naar de leesles konden we verder fluiten. Wij kregen als straf enkele vormsommen op het bord voorgezet omdat we hadden gelachen! Zoonlief werd, zij het in tranen, naar huis gestuurd.

2 reacties

En dat arme jong werd  wel naar huis gestuurd, maar daar kwam die vader dan ook weer. 't Valt niet mee om een "voorbeeldfunctie" te hebben, dat was toen al zo, en nu nog. Als je tenminste de kinderen van onderwijzend personeel moet geloven.

De goede niet te na gesproken natuurlijk!Smile

'n Goede Pasen toegewenst, voor de hele familie..

Jopie Meerman

21 March 2008 om 20:51

Vooral als de meester echt goed kon voorlezen. Bij ons in de zesde was dat engelandvaarders. Ik weet het nog. Groeten Izerina
izerinalin

21 March 2008 om 21:44

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.