den archivaris

Welkom op mijn weblog

nog een keer

4 reacties
Vorige week heb ik u mijn twijfels meegedeeld over het plaatsen van pittige uitspraken in dit medium van mijn kleinzoon - zie Tubbak. Die twijfels heb ik nu niet meer, want voor hem is die uitspraak slechts een speeltje. Hij weet niet wat er mee  bedoeld wordt, maar weet wel dat als hij dat woord gebruikt, iedereen in de lach schiet. Pa en ma zijn gewoon de maaltijd met gebed te beginnen en Huub weet dan dat hij na een zijnerzijds plechtig Amen aan zijn boterham mag beginnen. Hij spreekt dat woord uit als een dominee, met de klemtoon op men. Zijn ouders vinden het tijd geworden om hem zelf een gebedje uit te laten spreken en doen hem de woordjes voor. "Here, zegen dit lekkere eten." Dat gaat best al goed. Ook het Amen daarna spreekt hij vlot uit. Inderdaad met de nadruk op men. Maar gisteravond tijdens het oefenen van het gebedje, bleek hij weer eens de kolder in zijn hoofdje te hebben. Het liep allemaal prima: "Here, zegen dit lekker eten." Bijna keurig sprak hij de woordjes na. Toen stilte. "En dan?", vroeg mama, toen het stil bleef. Hij kreeg zijn bekende snaakse blik in de ogen en riep met een brede lach op zijn gezichtje: "Tubbak!" Ik heb de overtuiging dat er in de hemel net zo hard gelachen werd als bij Huubje thuis.

4 reacties

Prachtig, zie het voor me, fijn weekend TRuitje
Trui[tjes] Perikelen

11 May 2007 om 15:58

En in de Tubbakhemel ook ‼ ‼
wim*mie

11 May 2007 om 16:02

Bij ons in de familie wordt mijn zus nog steeds gepest met het volgende verhaaltje. Maar 't was m'n ouders d'r eigen schuld.. M'n vader, vertegenwoordiger, zei weleens als hij thuis kwam :en is er nog een man bij moe geweest, is er een kuiltje in bed ? Zulke gekke uitspraken waren (en zijn) bij ons in de familie schering en inslag. Tot mijn vader een keer thuis kwam en even met de buurman stond te praten. zusjelief stapte naar papa en zei met haar liefste stemmetje: Man bij moe hewist, is kuuletje in de bed ! De hele familie kleurde, en de buurman (die ons wel kende) lag dubbel ! Dus pas op wat je vertelt , je huishouden ligt op straat voor je het weet !
Jopie Meerman

11 May 2007 om 21:19

hahahahaha lol ik kan het me levendig voorstellen deze uitspraken zo noemde onze dochters toen ze klein waren een tractot een takhoer. Groetjes het gezinnetje
Radio SASFM

12 May 2007 om 22:39

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.