den archivaris

Welkom op mijn weblog

onbekend gedicht uit Aardenburg

0 reacties

Soms tref je in archieven zaken aan, die niet of nauwelijks in enig verband passen. Dat is het geval met onderstaand gedicht uit de jaren twintig van de vorige eeuw, toen Amsterdam zijn rapaljepartij had met lijsttrekker Had-je-me-maar. Kennelijk slaat dit gedicht op een inwoner van Aardenburg, die wellicht met de hiervoor genoemde Amsterdammer te vergelijken was. We plaatsen het in de originele spelling en mocht u weten over wie het gaat, laat u dat dan even weten.

"Huldelied eerbiedig opgedragen aan den Hoog geboren Jan Pap - vertegenwoordiger der rapaljepartij Paljas dichter en verslaggever

Wijze: meisje met je mooie  mondje

Jantje met je valsche snoetje/ Weet je Jantje wat ik denk/ dat je vuile streeken uit zijn/ Ik geef je nog een laatste wenk/ Jantje smeer hem bij de Kikkers/Blijft niet langer schier in't land/ Smeer hem maar naar het verre westen/ of maak je eigen maar van kant/ Dan zal geen enkel kikker treuren/Vreugde zal er zijn alom/ Dat dat vuile Judasventje/ Nimmer meer op aardrijk Kom/ Adieu dan Jantje, 'k Wensche je het beste/ Kom nimmer hier niet meer terug/Je kent dan niets hier meer verpesten/ En weg is alle vuule bucht."

Het laat aan duidelijkheid niets te wensen over. Maar ... we zouden graag willen weten over wie het gaat.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.