den archivaris

Welkom op mijn weblog

naar het leven getekend

1 reactie
Engelsen zijn er goed in. Zogenaamde sit-comedies op televisie. Vaak zijn de daarin optredende figuren naar het leven getekend. Ook u bent in het echt vast wel eens dames tegengekomen, die zo konden opgaan als Hyacinth Bucket, oh ... it's bouqet, in de serie Schone Schijn. De reeks Blackadder is ook al weer van vele jaren geleden, maar u herinnert zich vast deze geschiedenisserie nog wel. De laatste afleveringen speelden zich af in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog. Captain Blackadder had veelvuldig af te rekenen met zijn collega Captain Darling, die werkzaam was op het bureau van de generaal. Ze lagen elkaar niet, die twee. In 1922 reed de Engelse chauffeur Edwin Darling eenmaal per week van Knokke naar Breskens een Engels gezelschap naar de boot. Vandaar gingen de toeristen verder naar Vlissingen. In juli van dat jaar trof hij het niet. Volgens zijn zeggen haalde hij met zijn bus een personenauto in, waarin een vriend van hem zat. Hij wuifde vriendelijk en lachte de man toe. Maar daar stonden twee politiemannen in burger, die ook wuifden en bevalen hem te stoppen. Wat was het geval. Toen de Engelsman inhaalde, bracht hij het drukke verkeer, volgens de poltiedienaars, op ernstige wijze in gevaar. Zij riepen: Halt, Politie. Hij stopte en kreeg een proces-verbaal. Zijn toelichting, dat hij tegen zijn vriend lachte, hielp hem geen zier. En hoe heette nu die vriend? John Blackadder!

1 reactie

Dat zo'n verhaaltje bewaard is gebleven, dat is mooi !

En wat je blogje over gisteren betreft:

M'n schoonouders vertelden: rond etenstijd kwam dikwijls dezelfde persoon op bezoek. Zij moesten hem fatoenshalve uitnodigen mee te eten. Op zekere dag stond er een grote pan erwtensoep op tafel, en natuurlijk wilde hij mee eten.
Schoonmoeder schepte een flinke kluif in zijn bord, daar zou hij even zoet mee zijn en konden de anderen hun maag vol eten.

Wat deed de "vreemde" gast, hij pakte de kluif , deed die in zijn zakdoek en zei "die eet ik thuis wel op, geef nog maar een beetje soep, het is lekker ...

Of had ik dit weleens verteld ? Obepaald - dan steek ik het gewoon op de leeftijdKnipoog

Jopie Meerman

11 August 2010 om 12:07

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.