den archivaris

Welkom op mijn weblog

duveltje

1 reactie

Kleindochter Jasmijn bereikt binnenkort de aanminnige leeftijd van twee jaar. Ze bereidt zich degelijk voor op alles wat samenhangt met de uitdrukking: ik ben twee, dus ik zeg nee. een dondersteentje, een duveltje in een doosje wordt ze. Haar zusje van vijf maanden krijgt haar vruchtenhapje. Voordat mama het in de gaten heeft, grist Jasmijn het lepentje, waarmee alles naar binnen moet worden geschoven, van de tafel weg en loopt er hard mee heen. Als zusje lief moet worden verbroekt op de bank en Jasmijn krijgt het in de gaten dan klimt ze daar heel vlug op, gaat liggen en strekt zich helemaal uit, met de handjes boven haar hoofd. Zo, daar kan zusje niet meer liggen. Als de allerkleinste dan in haar bedje ligt en mama op de bank televisie kijkt, komt Jasmijn, toch wat vermoeid van de hele dag, lekker knus tegen moeder aanliggen. Dat vindt mama en Jasmijn heel fijn. Maar ook dan moet alles worden onderzocht. Eerst steekt ze haar vingers in de mond om wat te sabbelen te hebben, maar wanneer dat gaat vervelen, gaat haar wijsvinger in haar neusje en peutert ze met welbehagen. Ze trekt haar vinger weg en staart vervolgens met aandacht naar het grote product dat aan haar vinger hangt. Ja, ze was verkouden. Het hoofdje ietwat schuin, kijkt ze haar mama aan, die terugkijkt. Maar voordat mama iets kan zeggen, roept ze tegen haar moeder: hebbe? en steekt haar vingertje omhoog in de richting van mama's mond.

1 reactie

Wat een prachtig verhaal, opa Archivaris! Ja, op die leeftijd kunnen ze er wat van hoor en mamma is vast blij als ze 's avonds weer rustig in haar bedje ligt...

Ik las ook nog je verhaal van niks. Nou, niks? Het zegt een heleboel over hoe sommige mensen met elkaar omgaan en hoe die mannen in hun zwarte pakken in die schoolbankjes pasten snap ik ook niet, hoor. Fijn weekend, Archivaris! 

Tuinfluiter

15 January 2010 om 20:16

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.