de mijmerboom

Welkom en mijmer mee.

inhalen

2 reacties
inhalen

Opnieuw is het een prachtige ochtend. Het kanaal lag er rimpeloos bij. De zon kwam op en het was nog fris. Merle had er zin in.
Na het koude weer voelt dit als inhalen van de lente. Ik ga soms bewust uit de zon,omdat ik gaar zou worden van de hitte.
Er staat een pan kikkererwten te garen. Ze smaken me heerlijk. Maar de geur tijdens het koken doet me denken aan de ouderwetse zemen. Vroeger in de winkel van mijn vader was er een berging,waar de voorraad zemen bewaard werd. Daar hing ook die geur. Als de vooraad klein was,mochten we als kind op zondag wel eens in dat hol spelen. De poppen,het serviesje er werd van alles aangesleept en de berging was ons "huis".
Omdat het in de nacht nog zo koud was,had ik het donzen dekbed nog liggen. Dat ga ik straks verwisselen voor iets koelers. Want dit was wel erg benauwd.Ik houd het winterdekbed  in de buurt,mocht het de komende weken weer koud worden.
Zo gaat het ook met de tomatenplantjes. Ik durf ze nog niet buiten te laten in de nacht. Ook daarvoor moeten eerst de ijsheiligen voorbij zijn.

2 reacties

Zij van Boven hadt het over gefrituurde kikkererwten, grappig je kunt er alle kanten mee op en zo gezond en lekker, en dat zemen brengt me op een ander idee, maar die lucht is inderdaad beetje oude muffe lucht, Grtje

Trui[tjes] Perikelen

06 May 2016 om 09:34

Dit mooie weer is een verademing Izerina we waren er echt aan toe.

En deze temperaturen zijn ook nog heel aangenaam.

 

paled

06 May 2016 om 21:41

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.