de mijmerboom

Welkom en mijmer mee.

bril

3 reacties
bril

Al een tijd merk ik,dat ik niet scherp meer zie in de verte. Ik heb een andere bril nodig. Dat stelde ik steeds uit,want ik heb een hekel aan het opmeten van de ogen. Maar deze week was het wel heel erg. Ik kijk altijd door het raam of Lientje in haar keuken zit. Om met gebarentaal te vragen,of ze soms meewandelt naar de dijk. Maar nu zag ik de buurman voor Lientje aan. En dan is het niet best met mijn zicht.
Ook het leesgedeelt moet veranderen. Kleine letterboeken lees ik al helemaal niet meer. Maar nu moet ik het boek wat verder weg houden,anders worden de letters kriebelig.
Toen ik deze week een paar boekenplanken schoonmaakte,kwam ik heel oude boeken tegen. Ik zou "de triffits komen"graag nog eens willen lezen. Maar het is een pocketboekje met kleine letters. Ik ga eens zoeken in de catalogus van de bibliotheken,of dat boek in  de grote letterboeken vooraad bestaat.
De meting voor mijn huidige bril is gedaan door een speciale opticien. Er hing ook een speciaal prijskaartje aan. Met de hoop,dat het mijn restant duizeligheid zou verminderen. Maar dat is niet gebeurd.Die opticien is met pensioen. Ik ga weer terug naar een "normale". En misschien ook weer een "gewone bril".Misschien kan ik deze week nog terecht voor een afspraak

3 reacties

Ja joch we moeten dat alles goed in de gaten houden, Fijn weekend!

Trui[tjes] Perikelen

30 April 2016 om 13:15

En eens laten meten bij de oogarts door een optometrist is dat geen optie ?

paled

30 April 2016 om 17:08

Ja, ik ben ook pas weer voor een oogmeting geweest.

Met het ouder worden gaan je ogen steeds achteruit.

Tuinfluiter

30 April 2016 om 19:17

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.