Meningen

Elvis Presley

0 reacties

ᴇʟᴠɪs ᴘʀᴇsʟᴇʏ

Vandaag is het 85 jaar geleden dat de in 1977 overleden Elvis Presley werd geboren.

Eerlijk gezegd ben ik geen superfan geweest (en nog steeds niet) van Elvis. Zijn muziekmoppies die de top 40 haalden vond ik wel leuk, maar al die andere nummers in het Gospel en Rock en Roll genre liet ik aan mij voorbijgaan. Ik heb dan ook nooit 1 lp of single van de beste man gehad.

Het verhaal van zijn troebele (liefdes)leven sprak mij in het kader van geïnteresseerd zijn in bekende mensen(en hun leven) wel aan. Ik las geautoriseerde en ongeautoriseerde autobiografieën van en over Elvis bijna allemaal en vond zijn verhaal geweldig om te lezen.

Wat mij het meest bij bleef is het overlijden van Presley op 16 augustus 1977. Het was geen moment waarvan ik nu nog weet waar ik was, maar ik herinner het mij wel. Wat ik mij vooral herinner is dat op 17 augustus 1977 al een 'ode' aan Elvis werd bezongen door Eddy Ouwens die voor de gelegenheid de naam van Danny Mirror had aangenomen.

De plaat steeg met een rotgang in de top 40 en stond er 10 weken in de hitlijst met als piek nummer 1. Ik vond het toen al lijkenpikkerij en velen met mij, maar de snelheid waarmee die plaat werd uitgebracht was verbazingwekkend alsof hij al klaar lag. Het werd een internationale hit.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.