FlevoBike e-GreenMachine

Ligfiets met elektrische ondersteuning

Verrassende metingen

0 reacties

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met verschillende metingen te bepalen wat de actieradius van de fiets is. Door de geleende display kan ik een parameter wijzigen die de kracht van de motor regelt. Van FlevoBike kon ik waarden tussen 10 en 15 uittesten waarbij 15 de meeste kracht oplevert. Verwacht was dat hoe lager de parameter, hoe groter de actieradius. Maar dat bleek niet het geval te zijn. De eerste test was met waarde 15. Dat leverde een autonomie van 120 km op. Daarna heb ik de waarde op 13 gezet. Het verschil was voelbaar. Ik moest beduidend meer eigen inbreng hebben. En geheel tegen de verwachting bleek de accu nog maar 110 km op een lading te ondersteunen. Dit kon ik niet verklaren omdat ik beide keren bijna uitsluitend in stand ECO had gefietst. Een nieuwe meting voor de waarde 15 leverde weer 120 km. Dat was dus constant.

Deze metingen heb ik aan André Vrielink, de deskundige bij FlevoBike, doorgegeven. Ook hij vond het merkwaardig. Ik heb nu de opdracht gekregen om een nieuwe meting te doen met waarde 13 om te kijken of het een verschillende autonomie oplevert en een meting voor de waarde 15 in stand BOOST. Dat wordt vliegen over de weg! Maar ik moet wel opletten dat ik niet harder ga dan 25 km/uur, anders is de ondersteuning uitgeschakeld en wordt de accu niet gebruikt. Dat zou de meting vervalsen.

Binnenkort ga ik weer naar Dronten voor het olie verversen van de Rohloff-naaf. Dan gaat André ook meten of er niets bijzonders met mijn accu aan de hand is waardoor ik geen betere actieradius krijg dan nu het geval is. 

Het verhaal van de actieradius wordt dus vervolgd.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.