FlevoBike e-GreenMachine

Ligfiets met elektrische ondersteuning

Update van de software

0 reacties
Update van de software

De laatste update van de software was zo veelbelovend, dat het een omweg via Dronten waard was. We kwamen op een woensdagmiddag aan, met de fietsen en bagage. Leuk om fietsend naar FlevoBike te gaan!

We werden door André Vrielink hartelijk ontvangen. Eerst heeft hij uitgelegd wat de update inhield, inclusief grafieken in 3 kleuren op het whiteboard. Ja, met zo'n docent begrijpen we het snel. Daarna werd de update uitgevoerd. Niet alleen een stekker aan de computer verbinden, maar eerst testen hoe de fiets voor de update reageert, dan de update uitvoeren, dan alle parameters controleren (met en passant nog meer uitleg), dan weer een nieuwe test, dan mij een proeritje laten doen. Na een opmerking van me nog meer aan de parameters sleutelen om het gedrag van de fiets nog te verbeteren. Het resultaat is dat de fiets veel krachtiger reageert en waarschijnlijk toch nog zuiniger is. Ook moet de acculading beter weergegeven worden.

De fiets is klaar en we kunnen vertrekken. Maar paniek, mijn odo (totaalstand van de kilometers) is op nul gezet. Weg alle waardevolle informatie en historie van de fiets. Maar André zou André niet zijn als hij niet meteen een oplossing voor het probleem had. Even met de leverancier van de elektronica gebeld en er wordt per mail een programma gestuurd om de odo handmatig bij te stellen. Gelukkig wist ik nog wat de waarde was, dus alles is goed gekomen.

Met deze nieuwe instellingen moet er weer getest worden. Eerst ga ik de acculading testen en de nieuwe actieradius bepalen. Later, als ik daar in gelegenheid ben, wil ik een nieuwe rit in de bergen maken. Volgens André moet het beter gaan.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.