FlevoBike e-GreenMachine

Ligfiets met elektrische ondersteuning

Conditie opbouw

0 reacties

Geholpen door het mooie wintersweer heb ik afgelopen winter regelmatig tochten gemaakt van rond de 30 kms. Dat was goed te doen met een temperatuur van 6 graden boven nul. Met thermo-ondergoed, gevoerde sotfshell, handschoenen en muts kon ik een uur peddelen zonder te veel af te koelen.

Nu de temperatuur stijgt, kunnen de rondjes langer en de kleding lichter worden. Afgelopen week was zo warm dat ik me zelfs goed met zonnebrandcreme moest insmeren en een pet moest gebruiken om me voor de felste zonnenschijn te beschermen. Regelmatig staat nu op het programma een rondje Veerse meer van 64 kms. Drinken meenemen is essentieel, 1 of 2 bidons met anderhalf liter water. Eten meenemen moet ook, hoewel ik dat liever niet doe. Om te eten moet ik stoppen met fietsen, en dat is niet leuk, zo in je eentje. Maar twee uur zonder eten en ik kom de man met de hamer tegen (wielerterm voor hypoglycemie, ofwel te laag zuikergehalte in het bloed). Dan vloeien alle krachten uit je lichaam en fiets je geen meter meer. Dat overkwam me afgelopen zondag. Dus voortaan eten meenemen en halverwege de rit opeten.

Bij goed weer wil ik komende weekend een rondje Oosterschelde doen, rond de 80 kms. Ik zal Strava aanzetten om achteraf het parcours en het aantal afgelegde kms te zien. Dat is een goede oefening voor de naderende fietsvakantie.

Mijn gemiddelde snelheid is ook toegenomen. Was ik in begin blij met 22 km/u, nu haal ik wel 24 km/ u. Mijn conditie neemt toe.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.