FlevoBike e-GreenMachine

Ligfiets met elektrische ondersteuning

Vogezen: col du Ballon d'Alsace

0 reacties
Vogezen: col du Ballon d'Alsace

De ultieme test voor de fiets en voor mij: de col du Ballon d'Alsace in de Vogezen (1165 meter). Een klim van 9 kms met een regelmatige helling van 7%. Met een maximum aan ondersteuning en in de eerste versnelling klim ik in een rustig tempo met 7 km/uur. De klim duurt anderhalf uur. Bij elke kilometer staat een informatiebord voor fietsers met de bereikte hoogte, de resterende afstand en het gemiddelde stijgingspercentage van de komende kilometer. Het helpt om afleiding te krijgen, zeker omdat het vermelde stijgingspercentage niet toeneemt. Bij het passeren van een bord waarop staat "Altitude 1000 metres" krijg ik vleugels. Ik weet dan dat ik het ga halen.

Aan de top worden wat foto's gemaakt en kleed ik me goed aan voor de afdaling via dezelfde weg. De weg is droog en van goede kwaliteit. Ik moet voordurend in de remmen knijpen om de snelheid onder controle te houden. Ik probeer niet boven de 40 km/uur te komen. De afdaling duurt een kwartier. De fiets ligt heel goed op de weg en de remmen werken uitstekend.

Ik ben trots op deze topprestatie.

De etape van die dag was 82 kms lang en ik heb 1100 klimmeters gemaakt. Geen probleem voor de accu. Die was aan het einde van de dag nog niet leeg.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.