FlevoBike e-GreenMachine

Ligfiets met elektrische ondersteuning

Cauberg en andere Limburgse heuvels

0 reacties
Cauberg en andere Limburgse heuvels

Na het ophalen van de fiets zijn mijn man en ik direct naar Limburg gegaan. Ja, ik was erg nieuwsgierig naar het effect van de verplaatsing van de krachtsensor op het gedrag van de fiets op steile hellingen. Bij de eerste serieuse heuvels wist ik het al: het gedrag van de fiets is enorm verbeterd. Beter kan niet! Voor de aanpassing was het nog wel hard werken om omhoog te komen. Nu is het een kwestie van de pedalen rond te blijven draaien, iets wat in de hoogste stand van de ondersteuning heel goed en heel soepel gaat. Veel kracht is niet meer nodig.

De Cauberg is één van de meest bekende beklimmingen in Nederland, met een gemiddelde stijging van 10% en met pieken op 13 à 14%. Die heuvel (en andere steile Limburgse heuvels) heb ik beklommen zonder voet aan de grond te zetten en zonder buiten adem te komen: SUPER! In de hoogste stand van de ondersteuning, turbo high, en in de lichtste versnelling kon ik met 7,5 km/uur naar boven komen.

De e-GreenMachine is een product waar FlevoBike erg trots op mag zijn. Na mijn eerste proefrit in januari is er veel werk verzet om het concept te verbeteren en door te ontwikkelen tot een fantastische fiets die erg veel en goede ondersteuning biedt en die uitgerust is met een krachtige accu die grote tochten mogelijk maakt. Samen met de goed ventilerende stoel en het onderhoudsarme karakter van de fiets heeft de e-GreenMachine alle troeven in handen.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.