NieuwsOnline

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Onthoud deze 4 tips

0 reacties

Ga je iedere dag met tegenzin naar het werk? Dan is dat een teken dat het tijd is voor iets nieuws. Toch kan zo’n grote stap heel spannend zijn, want er gaat gegarandeerd wat veranderen in jouw leven. Hoe je een zoektocht naar een nieuwe baan kunt aanpakken, lees je in de onderstaande tips.

Nieuwe uitdaging werk

Tip 1: Weet wat je wil

Oké, het moge duidelijk zijn dat jouw huidige baan iets is wat je níet wil. Maar, wat wil je dan wel? Het is belangrijk om dit te achterhalen. Doe een beroepentest en ontdek welke banen jou op het lijf staan geschreven. Wellicht is een functie als personal assistent wel wat voor jou, waarbij jij de rechterhand bent van een iemand zoals een ondernemer. Vaak moet je hiervoor een proactieve houding hebben en moet je flexibel zijn. Stel jezelf ook een aantal vragen tijdens jouw zoektocht: wat zijn jouw vaardigheden, wat zijn jouw zwakke punten en wat moet het salaris zijn?

Tip 2: Schakel hulp in

Toch kan het beantwoorden van de bovenstaande vragen nogal lastig zijn. Het is dan ook logisch dat je niet goed weet wat je precies wil. Er staat immers wat op het spel, want je bent van plan om jouw huidige baan op te geven voor iets nieuws terwijl je niet weet of dat wel goed bij jou past. In dit geval kun je ook hulp inschakelen van een recruitmentbureau, zoals het PA bureau. Zij kunnen jou verder helpen in jouw zoektocht naar een geschikte job.

Tip 3: Neem geen overhaaste beslissing

Zoals net al werd benoemd is een nieuwe baan een stap in jouw leven die veel zal doen veranderen. Het is daarom belangrijk om goed na te denken wat je precies wil en wanneer je wil switchen van baan. Een overhaaste beslissing zal in de meeste gevallen juist averechts werken. Bovendien is dit het ideale moment om wat tijd voor jezelf te nemen. Probeer in de tussentijd bijvoorbeeld een nieuwe hobby uit en neem wat extra tijd voor jezelf. Daar zul je zeker geen spijt van krijgen.

Tip 4: Bereid je voor op het sollicitatiegesprek

Je hebt de vacature van jouw droombaan gevonden en yes: je mag op sollicitatiegesprek komen. Spannend! Hoe bereid je je hierop voor? Misschien een cliché, maar het is belangrijk om jezelf te blijven. Daarnaast moet je je goed verdiepen in het bedrijf, je wil natuurlijk wel geïnteresseerd overkomen. Ook is het belangrijk om goed voor de dag te komen: een nette outfit, haar goed in model en een lekker luchtje op. Zeg maar hallo tegen een nieuwe baan!

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.