Langs de Zijlijn!

Welkom op mijn weblog! Langs de Zijlijn! biedt u altijd korte stukjes over actualiteit, maar ook gewoon verhaaltjes over het leven van alle dag. Vaak is de bedoeling om u na te laten denken over hoe u zelf met bepaalde dingen omgaat. Voel u vrij om dingen die u aanspreken met anderen te delen, of inhoudelijk commentaar te geven als ik een plaatje neerzet waar u het niet mee eens bent. Maar... houdt het wel netjes svp.  Scheldpartijen en beledigingen worden zonder verder commentaar door mij verwijderd. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Veel leesplezier!   Willem.  

Over = Weer, tuin, en water.

0 reacties

Langs de Zijlijn.

Over – Weer, tuin en water.

Wie nu nog durft ontkennen dat het klimaat niet verandert, die raad ik aan toch eens wat meer de krant te lezen, documentaires te bekijken en het nieuws te volgens. Uiteindelijk heeft de Club van Rome (1977) gelijk gekregen.

Als je let op je eigen tuintje, dan zie je dat in sommige perioden je plantjes staan weg te branden in de zon. In dergelijke perioden helpt zelfs watergeven als de zon weg is( tegengaan verdamping!) nauwelijks. De boontjes hangen troosteloos aan hun stokken en geven nauwelijks vrucht. Dat hield zo lang aan dat mijn echtgenote verzuchtte dat ze de hele boel over enkele dagen zou rooien als er toch geen boontjes aan de planten wilden groeien.

Gelukkig voor de planten besloot Pluvius, na ruim een maand van schroeiende droogte, dat hij aan de beurt was. Het regende zo’n beetje de hele nacht. De vergeelde boel kleurde weer helder groen. En ja hoor, daar groeiden zowaar bonen. Ze plukte in een half uurtje 2 vergieten vol, en keek daarna zichtbaar tevreden naar haar plantjes.

Intussen maak ik me grote zorgen om onze boeren en onze voedselvoorziening in de toekomst. Hier op Schouwen Duiveland hebben we veel te weinig zoet water. Ook de opslag mogelijkheden zijn te gering, zodat een ferm deel van alle regen in rioolputten verdwijnt, waarna het al dan niet via een rioolwaterzuivering wordt afgevoerd naar onze zoute rivieren en buiten wateren. De conclusie is dat we veel te slordig omgaan met ons gratis toegeworpen water, en dat we niet alleen moeten nadenken over het houden van droge voeten, maar ook over slimme manieren van opslag van zoet water in de bodem.

Willem.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.