Langs de Zijlijn!

Welkom op mijn weblog! Langs de Zijlijn! biedt u altijd korte stukjes over actualiteit, maar ook gewoon verhaaltjes over het leven van alle dag. Vaak is de bedoeling om u na te laten denken over hoe u zelf met bepaalde dingen omgaat. Voel u vrij om dingen die u aanspreken met anderen te delen, of inhoudelijk commentaar te geven als ik een plaatje neerzet waar u het niet mee eens bent. Maar... houdt het wel netjes svp.  Scheldpartijen en beledigingen worden zonder verder commentaar door mij verwijderd. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Veel leesplezier!   Willem.  

Over - Haaien en Snaaien!

0 reacties

Langs de Zijlijn.

Over – Haaien en Snaaien.

Dat ik Mark Rutte bepaald niet dankbaar ben, mag inmiddels als duidelijk verondersteld worden. Dat ik dit jaar al meer dan 100 euro ben verbeurd van mijn netto besteedbaar inkomen is in mijn portemonnee en op mijn bankrekening glashelder aantoonbaar. “”Elke Nederlander zal er in 2019 op vooruit gaan”’  zei President Pinokkio. Maanden later corrigeerde hij zichzelf door te zeggen dat elke “werkende” er op vooruit moest gaan.

Op het gevaar af onterecht opnieuw een mopperkont genoemd te worden, stel ik inmiddels vast dat dit niet geldt voor al diegenen die gepensioneerd zijn, ziek, of die werken voor zo ongeveer het minimum loon. Dat zegt hij er niet bij. In die groep haait en snaait hij naar hartenlust. En wat erger is: Hij komt er nog ongestraft mee weg ook omdat hij diegenen onder de werkenden die het gevoel hebben dat er iets niet klopt wegschopt naar de PVV of Forum voor Democratie, waarna ze feitelijk ongevaarlijk zijn.

Dat uitgerekend de treinmachinisten en buschauffeurs het zat werden, verbaast niemand. Jammer alleen, dat het vorige week dinsdag slechts een speldenprik was. Als je het mij vraagt, dan hadden ze definitief mogen doorstaken totdat hun eisen ingewilligd zijn. En ik weet zeker dat ik bepaald niet de enige ben die er zo over denkt. En dit dan onder verwijzing naar de havenstakingen uit het verleden.

In de kapitalistische wereld wordt de massa uitgebuit ten faveure van de weinigen. Deze week zond de VPRO een documentaire uit van Michael J. Moore, een Amerikaanse documentaire maker. Hij Maakte op een onthutsende wijze duidelijk hoe het er aan toe gaat aan de andere kant van de grote plas, en dat velen, zelfs met 2 banen, eindigen in armoede en schulden. Sociologisch gezien is bekend dat, wat in de USA los gaat, 15 of 20 jaar later ook losgaat in Europa. Maar is Europa Amerika niet aan het inhalen?

Moore dook ook in de Amerikaanse politiek. En daarna werd duidelijk dat Democraten en Conservatieven bewijsbaar met hetzelfde sop overgoten zijn. Het is vooral de “”Upperclass”” die zich Links of Rechts met politiek bezig houdt en een stem heeft. Maar beiden hebben hetzelfde doel: Houden jullie ze dom, dan maken wij ze wel steeds armer. En wat nog erger is hij bewees dat met feiten en meters celluloid.

De afgelopen dagen kon ik die documentaire niet meer uit mijn hoofd krijgen. Het zette me aan het denken. Ik realiseerde me dat in de vijftiger en zestiger jaren de vakbeweging op kwam voor “de gewone man”, en dan samen met de PvdA, letterlijk de barricaden op ging tot hun eisen waren ingewilligd. Ik heb in die jaren, als klein ventje, mijn moeder heel wat pannen erwtensoep zien koken voor de strijders. En….. ze wonnen keer op keer, waardoor de man in de straat het steeds beter kreeg. (financieel dan). Voor ons, de kinderen betekende het dat de straat waarop wij speelden langzaam maar zeker vol gezet werd met auto’s.

In de crisis van 1980 is ons, gewone mensen, wijs gemaakt dat dit allemaal de schuld was van de vakbeweging en de “rooien””. We hebben het politieke landschap daarna in goed twintig jaar zien verschuiven. Neen, het waren niet de vakbeweging en hun vrienden. De werkelijkheid was dat in het geniep banken en verzekeringen toen al haaiden en snaaiden, maar vonden dat de regering ze te weinig steunde, dus begonnen ze een financieel machtsspel. En ja hoor de grote massa trapte er in. Het effect is dat sedert die datum de man in de straat geen welvaart vergroting meer heeft gezien. Gesterkt door dit gegeven hebben deze financiële schurken doelbewust toegewerkt naar deel 2 van de coup, waarna ze De Staat (per saldo U en mij op lieten draaien voor de verliezen die dat opleverde. Woutertje Bos, uitgerekend hij, “redde” de banken met vele miljarden euro’s.

Voor die tijd was Pim Fortuyn al vermoord omdat hij toen al zag wat ik nu pas begin te begrijpen. Het linkse en rechtse establissement had in 30 eerdere jaren een zorgvuldig plan opgezet om Nederland te laten verworden tot de BV Nederland en kolonie van de rijken met alle gewone Nederlanders als feitelijke slaven. Dat daarna Geert Wilders verscheen is geen toeval, maar eveneens een afleidingsmanoeuvre. En nu is er dan Thierry Baudet nog een graadje extremer dan Wilders. Hij spreekt in raadselen, en zijn standpunten zijn naar mijn gevoel zodanig, dat feitelijk alleen het snorretje nog ontbreekt.

En neen, wij lopen niet langer Amerika achterna. Het is andersom. Wij gaan voorop! We worden verkwanseld aan Europese, Amerikaanse, Russische en Chinese kapitalisten. Het wordt tijd dat we deze ontwikkelingen een halt toeroepen, want anders eindigt het opnieuw in een wereldwijde genocide. Maar hoe? Want in mijn eentje begin ik hier niets tegen anders dan lijdelijk toezien en wachten

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.