Langs de Zijlijn!

Welkom op mijn weblog! Langs de Zijlijn! biedt u altijd korte stukjes over actualiteit, maar ook gewoon verhaaltjes over het leven van alle dag. Vaak is de bedoeling om u na te laten denken over hoe u zelf met bepaalde dingen omgaat. Voel u vrij om dingen die u aanspreken met anderen te delen, of inhoudelijk commentaar te geven als ik een plaatje neerzet waar u het niet mee eens bent. Maar... houdt het wel netjes svp.  Scheldpartijen en beledigingen worden zonder verder commentaar door mij verwijderd. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Veel leesplezier!   Willem.  

Over - Kanker.

1 reactie

Langs de Zijlijn.

Over – Kanker.

Het kan verkeren, zei Bredero. In de vorige eeuw stierven slechts 2 van de 700 werknemers, waarvan mijn vader baas was, NIET aan kanker. Van de week vertelde het nieuws dat , vandaag de dag 2 op de 3 mensen genezen van die ziekte. Nou zijn er heel veel verschillende soorten kanker. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er nog steeds soorten zijn die nog even dodelijk zijn als 40 jaar terug. ZKWF en alles wat in die zelfde richting werkt, is nog steeds ongelofelijk hard nodig.

En ja, sommige kanker vormen zijn heel duidelijk gerelateerd aan een beroep. Voor mij was het geen verrassing toen de ziekte ook bij mij werd geconstateerd. Niet mijn personeel, maar ikzelf had in de werksituatie altijd het meeste risico genomen. De aanvankelijke prognose was dat ik nog 6 tot 8 maanden te leven zou hebben. Achteraf is gebleken dat dikke darm, lever en rechter long door de ziekte waren aangetast.

Ik heb ik er nooit een geheim van gemaakt dat ik de ziekte had en dat de vooruitzichten niet goed waren. Tegelijkertijd heb ik gepoogd mezelf te blijven, en zoveel mogelijk ..te blijven doen wat iedereen van me gewend was. Chemo e.d.. zou levensverlengend kunnen zijn. Tegelijkertijd werd me aangeraden fysio training te gaan doen, en mijn eten en drinken aan te passen. Veel meer eiwitten gaan eten dan ik gewoon was, geen grapefruit, geen varkensvlees, en vooral…… geen alcohol. Dat laatste was niet moeilijk. Ik dronk al jaren nog nauwelijks. Roken deed ik ook al 20 jaar niet meer, dus dat hoefden ze me ook niet te verbieden. Tot mijn eigen verbazing bleef ik me daarna heel redelijk voelen.

In de dagen voor Hemelvaart vorig jaar ging het heel erg fout. Uiteindelijk werd ik met spoed opgenomen in ZorgSaam in Terneuzen. Ik geloof niet dat er iemand was die op dat moment nog een cent voor mijn leven gaf. Ook ik niet. Ik was er klaar voor om te sterven en afscheid te nemen van iedereen waarvan ik hou. Het liep echter anders. Een operatie maakte een eind aan de darmkanker en een half jaar later kreeg ik het bericht dat mijn rechter long “schoon” was en dat van de  5 ei grote uitzaaiingen in mijn lever er uiteindelijk nog 2 kunnen worden terug gevonden, die inmiddels kleiner zijn dan een flinke erwt. Het ongelofelijke gebeurt dus ook in mijn geval: ik ben aan het genezen!. Inmiddels merk ik dat zelf ook goed. Ik word elke maand fitter en sterker. Ik ben nu zelfs veel fitter als in de voorbije 5 jaar. Binnenkort mag ik weer door de scanner. Tot nu toe was dat nooit spannend omdat ik dacht te weten wat ze zouden vinden. Voor het eerst vind ik het nu wel spannend. Ik heb voor de 1e keer de hoop dat ik te horen ga krijgen dat ik “helemaal schoon” ben, of dat de zichtbare resten weer kleiner zijn. Dat sluit dan aan bij hoe goed ik me voel. Ik ben in ieder geval blij dat ik alle voorschriften heb opgevolgd, en dat ik tot nu toe nooit ben verdaagd naar een naargeestig en grauw humeur. Ik heb nu het gevoel dat ik nog lang niet klaar ben met leven. En dat maakt blij! Heel erg blij!

Willem.

1 reactie

Het is echt ongelofelijk wat ze tegenwoordig op het gebied van kanker kunnen. Helaas is nog niet iedereen te redden, maar het gaat echt steeds beter.

Erg knap ook dat u bent blijven knokken en het niet heeft opgegeven. Niet iedereen heeft dat in zich of kan dat opbrengen, maar uw positieve instelling en bereidheid om dingen te veranderen betalen zich nu terug laughing

Heel veel succes met de scan en hopelijk is de uitslag zo positief als u hoopt en verdient! smile

tiscrea ©

06 February 2019 om 14:49

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.