Langs de Zijlijn!

Welkom op mijn weblog! Langs de Zijlijn! biedt u altijd korte stukjes over actualiteit, maar ook gewoon verhaaltjes over het leven van alle dag. Vaak is de bedoeling om u na te laten denken over hoe u zelf met bepaalde dingen omgaat. Voel u vrij om dingen die u aanspreken met anderen te delen, of inhoudelijk commentaar te geven als ik een plaatje neerzet waar u het niet mee eens bent. Maar... houdt het wel netjes svp.  Scheldpartijen en beledigingen worden zonder verder commentaar door mij verwijderd. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Veel leesplezier!   Willem.  

Over - 20 maart, verkiezingen.

0 reacties

Langs de Zijlijn.

Over – 20 maart, verkiezingen.

20 maart a.s. is het weer zover: De meest ondemocratische verkiezing per 4 jaar. Zogenaamd kiezen we voor Gedeputeerde Staten van Zeeland. In werkelijkheid kiest GS op haar beurt de inhoud van de Eerste Kamer in Den Haag. Daar heb ik, als kiezer, nu geen enkele directe invloed op.  Het is een vorm van koppelverkoop waar ik zwaar tegen ben. Dit omdat ik met het uitbrengen van mijn stem mede wil kunnen bepalen wat ik in mijn omgeving wel en niet wil, terwijl ik dat ook landelijk graag wil. Middels het huidige systeem doe ik het altijd fout. Feitelijk moet ik kiezen of ik mijn omgeving, of de landelijk spelende zaken belangrijker vind. Absoluut onzinnig is dat, omdat regionaal spelende zaken veelal bitter weinig te maken hebben met wat er landelijk speelt. En het zal niet de eerste keer zijn dat lokale politici er vaak andere meningen op na houden als hun landelijke collegae. Ik kan me voorstellen dat ik regionaal zou willen stemmen voor een lokaal opererende partij, terwijl ik landelijk een dijk zou willen opwerpen tegen de huidige a-sociale coalitie, middels het steunen van een partij die, net als ik, tegen het stelletje graaiers en dieven van de armen is, die nu de Regering vormen.

Neen in plaats daarvan moet ik nu gaan kiezen of ik lokale of landelijke zaken belangrijker vind. Eigenlijk is dat geen keuze. Dit omdat regionale dingen vaak gaan over de inrichting van mijn leefomgeving, terwijl landelijke issues nagenoeg altijd uitmonden in graaien in mijn portemonnee. De keuze is dan beperkt tot PvdA, Groen Links of SP. De PVV vind ik geen alternatief vanwege haar racistische standpunten. En dat vind ik om verschillende redenen ook van DENK, Forum voor Democratie, en de SGP. En ach, ik ben weliswaar ook een zoogdier, maar ik voel me allerminst vertegenwoordigd door een activistische Marianne Tiemen en haar trawanten.

Terwijl ik eigenlijk “Regionaal” wil stemmen, word ik veroordeeld tot stemmen op de SP. Niet omdat ik die partij de laatste tijd zo geweldig goed vind opereren, maar omdat de PvdA is weggevaagd, en Groen Links standpunten verkondigt die, vooral milieu economisch gezien, totaal onhaalbaar zijn. Het is daarmee feitelijk voor armen het enig alternatief tegen de hebzucht van de huidige coalitie. Dat VVD en D66 de Eerste Kamer liefst helemaal willen afschaffen, begrijp ik. De senatoren daar zetten de coalitie regelmatig de voet dwars. Gelukkig maar, want in het andere geval kon ik mijn keel nu al definitief aan de kapstok hangen.

Neen, ik ben bepaald niet voor Afschaffing van de Eerste Kamer. Wel ben ik voor ontkoppeling van het huidig systeem en rechtstreekse verkiezingen. Dan zou er voor mij als burger voor de eerste keer de mogelijkheid zijn om middels mijn stem echt te vertellen wat ik er van vind. Nu doe ik er altijd één tekort. Dat is ondemocratisch en oneerlijk!

Willem.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.