Langs de Zijlijn!

Welkom op mijn weblog! Langs de Zijlijn! biedt u altijd korte stukjes over actualiteit, maar ook gewoon verhaaltjes over het leven van alle dag. Vaak is de bedoeling om u na te laten denken over hoe u zelf met bepaalde dingen omgaat. Voel u vrij om dingen die u aanspreken met anderen te delen, of inhoudelijk commentaar te geven als ik een plaatje neerzet waar u het niet mee eens bent. Maar... houdt het wel netjes svp.  Scheldpartijen en beledigingen worden zonder verder commentaar door mij verwijderd. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Veel leesplezier!   Willem.  

Over - jong en oud.

0 reacties

Langs de Zijlijn.

Over – jong en oud.

Dat het “”leven”” nadrukkelijk zijn handtekening op mijn lijf heeft achtergelaten is, aan iedereen die mij kent, duidelijk. Dat ik bepaald niet blij was met het feit dat ik mijn comfortabele en aangepaste chalet diende te verlaten, ondanks dat ik vergunning had om er in te wonen, ook.

Des te geweldiger is het dat een andere Gemeente zich je lot aantrekt, en van de ene op de andere dag een compleet aan mijn handicaps aangepaste woning regelt. En ja, ik had wel een idee over het eiland waar ik zou terecht komen. Hartelijk, open, eerlijk, en vriendelijk zijn een paar woorden die dit eiland goed kenschetsen. Ik ben in de afgelopen weken overal allerhartelijkst ontvangen. Dat dit, na de nare ervaringen in de Gemeente Borsele, warm aanvoelt, dat begrijpt u.

Ons mooie huisje blijkt deel uit te maken van een heel complex met zogenoemde “levensloop bestendige” Neen, daar is niets mis mee, woningen, dat al een jaar of 25 bestaat. Bedenk dit: Zo’n dikke 120 ouderenparen van 55+ betrokken destijds hun nieuwe huis. De meesten van hen zijn inmiddels met of zonder hun oorspronkelijke partner de 80 dik gepasseerd.

Aanvankelijk realiseerde ik me dat niet. Ik had slechts gemerkt dat er veel ouderen rond mij heen bewogen. Ja, en allemaal nog fit of redelijk actief. Maar hoe oud ze waren? Eerlijk gezegd, het interesseert me ook niet echt. Aardig of niet is niet afhankelijk van leeftijd, maar van gedrag en bejegening.  :”Leuk hoor, zo’n jong gezin dat in ons midden komt wonen, en dat zelfs nog auto rijdt”. zo sprak een buurvrouw tot mij en mijn vrouw, waarna ze prompt bijval kreeg van een andere buurman en buurvrouw. Ik wordt over een paar weken 65 en ben dus nog jong! Kijk, daar word ik nou vrolijk van.

 

Willem. 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.