Langs de Zijlijn!

Welkom op mijn weblog! Langs de Zijlijn! biedt u altijd korte stukjes over actualiteit, maar ook gewoon verhaaltjes over het leven van alle dag. Vaak is de bedoeling om u na te laten denken over hoe u zelf met bepaalde dingen omgaat. Voel u vrij om dingen die u aanspreken met anderen te delen, of inhoudelijk commentaar te geven als ik een plaatje neerzet waar u het niet mee eens bent. Maar... houdt het wel netjes svp.  Scheldpartijen en beledigingen worden zonder verder commentaar door mij verwijderd. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Veel leesplezier!   Willem.  

Over - Gewoontedieren.

0 reacties

Langs de Zijlijn.

Over – Gewoontedieren.

Als je ergens lang genoeg woont, dan ken je op den duur je omgeving als je broekzak. Ik zal maar zeggen: Je weet dan precies waar de paaltjes staan. Flitspaaltjes wel te verstaan. Ook weet je op je duimpje te vertellen waar de Hermandad zich verdekt opstelt met een lasergun. Een periode van 17 jaar geen bekeuring krijgen is dan niet vreemd als je een beetje oplet achter het stuur.

Dat je zelfs kunt stellen dat je bekeuringen mijden op den duur binnen je eigen gebied een automatisme wordt, bleek de afgelopen weken. Ik ben namelijk verhuisd. En ja, niet binnen mijn eigen oude leefgebied, maar een heel eind verderop. Dat daarmee een in stilte al heel lang gekoesterde wens in vervulling ging is 1 ding. Dat ik daarmee in een gebied terecht kwam met tal van nieuwe verkeerstechnische valkuilen ontging met totaal.

Althans….. tot aan het moment dat blauwe brieven mijn brievenbus begonnen te vinden. Ik was door rood gereden op een plek waarvan ik zeker leek te weten dat het groen was, en nog geen week later bleek de toegestane maximum snelheid op een stukje provinciale weg van wel 50 meter geen 80 maar 70 km/u te zijn. Je kunt daar nijdig over worden natuurlijk, maar de eerlijkheid gebiedt dat je gewoon beter had moeten opletten, en voor dat stukje je tempomaat had moeten uitschakelen.

Mijn dochter maakte zich er behoorlijk vrolijk over.  Dat ik nu in dezelfde valkuilen trapte als zij al een paar jaar geleden stemde haar bijna blij en gelukkig. In ieder geval enig leedvermaak kon haar niet worden ontzegd.

Des te vrolijker word ik van hetgeen gisteren gebeurde. Het voorspel voor deze gebeurtenis vond van de week al plaats. Mijn dochter en schoonzoon zijn bezig om een oude Opel Manta te restaureren. Punt is alleen dat, als je aan zo’n oud ding begint je niet zelden wordt geconfronteerd met oude, versleten onderdelen en stukken verroest plaatwerk. In sommige gevallen is het dan goedkoper om een hele auto te kopen waarin de door jou te gebruiken dingen nog deugen, om vervolgens van 2 barrels  weer 1 goede wagen te maken.

Begin van de week vonden ze zo’n sloper. Daarna kwam de vraag: Hoe krijgen we dat ding thuis? De vraag kwam: “Pa, moet jij van het weekend weg?

 Het antwoord was neen. “Mag ik dan jouw bus lenen? Nou doet ze dat wel vaker. Dus dat het antwoord JA was verbaasde haar niet. Vrijdagavond kwam haar auto naar hier en verdween zij met mijn grote bus, om daarna direct een autotransporter op te halen op ons dorp.

Nou is mijn dochter maar een klein vrouwtje, dat er bovendien ondanks haar leeftijd jeugdig uitziet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zo’n klein koppie, dat maar net boven het raam van de zijdeur van een 13 mer lange combinatie uitkomt, de aandacht trekt van 2 voorbij razende agenten. Die wilden er het hunne van weten, doken naar rechts, en zetten het bord “POLITIE – VOLGEN”aan. Het hele spul eindigde op de vluchtstrook en de agent achter het stuur stapte uit. Hij twijfelde zichtbaar, liep toch door naar mijn dochter en vroeg haar rijbewijs. Al snel kon hij constateren dat ze de 30 is gepasseerd en E achter B heeft.

En toen kwam het: “Tsja, ik twijfelde al aan het nut van mijn Aktie”, zo sprak hij. “Dat hoefijzer op de grille sprak eigenlijk al boekdelen”. Hij tikte aan zijn pet en groette, waarna hij terugliep naar zijn wagen.

“”Een gewoontedier”’ zo sprak mijn schoonzoon later. En ik dacht: Oei, daar ken ik er meer van!

Willem.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.