Langs de Zijlijn!

Welkom op mijn weblog! Langs de Zijlijn! biedt u altijd korte stukjes over actualiteit, maar ook gewoon verhaaltjes over het leven van alle dag. Vaak is de bedoeling om u na te laten denken over hoe u zelf met bepaalde dingen omgaat. Voel u vrij om dingen die u aanspreken met anderen te delen, of inhoudelijk commentaar te geven als ik een plaatje neerzet waar u het niet mee eens bent. Maar... houdt het wel netjes svp.  Scheldpartijen en beledigingen worden zonder verder commentaar door mij verwijderd. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Veel leesplezier!   Willem.  

Over - Een nieuw jaar.

0 reacties

Langs de zijlijn.

Een nieuw jaar.

Ee neuw jaar, warvaik ahtdat ik het noi beleven zo ……. Beleef ik nu met jou!. Dat was wat ik stiekem in gedachten zei (met de jaarwisseling,) tegen mijn vrouw.  Dit niet omdat ik haar zat ben. Allerminst!, maar omdat ik op Hemelvaartdag zo ziek was dat iedereen er vanovertuigd was dat ik de dag erna niet meer levend zou mee maken.

Wonderen gebeuren echter wel! En wel zo dat ik de volgende dag weer rechtop in mijn bed zat..

Daarna gebeurde het dat ik een kijkoperatie overleefde, en niet alleen dat, ik doorstond direct aanvolgend ook een echte operatie waarbij ik de tumor op mijn darm kwijtraakte. Slechts de uitzaaiingen in mijn lever en rechter long bleven achter. Maar ook daar hadden zich wonderen voltrokken zpdat er geen acuut gevaar meer bestond.

Wel was ik goed verzwakt en ik woog nog maar 73 kilo. Ik was zelfs lichter geworden als toen ik Joke trouwde, en in ieder geval veel zwakker. Al mijn spieren waren weg. Nu, een maand of 7 later ben ik op mijn ideale gewicht van 85 kg. De winst: 12kg spieren. Ik ben goed aangesterkt dankzij intense fysio therapie. Ik voel zelf dat ik nog veel beter kan. Sinds kort woon ik in een geheel aan mij aangepaste woning, dankzij de Gemeente Schouwen Duiveland en woningbouw vereniging Zeeuwland. Ook dat is een zegen.

Al bij al mag ik vaststellen dat 2018 nog zo slecht niet was voor mij. Ik kreeg nieuw perspectief en een fijn huis. Dit  ondanks de dwarsdrijverij van de Gemeente Borsele. Een gemeente die ik bij deze van harte voordraag voor de titel: “Meest leugenachtige Gemeente van 2018”. Zo mogen dan wat mij betreft ook gelijk de titel:”Meest onchristelijke Gemeente van 2018 krijgen. Ik denk zo maar dat ik bepaald niet de enige ben die dit denkt.

Verhuizen is een ander issue. Dankzij mijn dochter en schoonzoon, en verschillendee vrienden is dat meer dan prima gelukt. Alleen zit er nu een diepe deuk in mijn portemonnee. Verhuizen kost geld. Maar het resultaat is er naar. Alleen heb ik nu geen emplooi meer voor een ferm chalet op een groot stuk eigen grond, en ook niet langer voor 2 auto’s. Da’s ook niet mee nodig omdat alles dichtbij te vinden is. Mijn schitterende NISSAN  note, met net 70.000 km en alle opties die je kunt bedenken is vanaf nu te koop. Ik hoop van harte dat alles snel verkocht wordt.

Neen, mijn dierbare busje is niet te koop en komt niet te koop ook. Daar passen 2 scootmobiels in  zodat Ko met zijn vrouw, samen met Joke en ik, overal naar toe kunnen

2019 wordt naar verwachting een goed jaar voor mij. Joke en ik wonen nu comfortabel op een heel mooi eiland met een fijne mentaliteit, en het ziet er nu naar uit dat ik over een aantal maanden helemaal genezen zal zijn, en nog een prachtige tijd voor me ga hebben. En neen, dat dank ik niet aan het Kabinet Rutte, dat dank ik aan eigen zuinigheid en een structureel goed financieel eigen beleid van Joke en mij. Ondanks dat ik in mijn leven een paar keer lelijk betolen ben door graaierige pensioenfondsen en hebberige verzekeringsmaatschappijen, is er genoeg over om niet helemaal op een houtje te moeten bijten. We hebben het dus alsnog goed gedaan, want als we op de Staat en Gemeente Borsele hadden moeten vertrouwen hadden we nu aan de geeuwhonger geleden.

Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet. Weet je: ik heb weer een toekomst. Dat zag er 2 jaar terug wel anders uit.

Willem.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.