Juffie weet wat!

In april heb ik inmiddels 25 jaar les gegeven op diverse basisscholen. Ik heb tussendoor nog kinderen gekregen, thuis geweest omdat mijn man op zee zat, gewerkt bij het CBS en bureau Halt, een heleboel cursussen gedaan en certificaten gehaald. Grote hobby's zijn zingen, PC's, de tuin, onze inmiddels overleden honden en genieten van de kleinkinderen. Nu we geen honden meer hebben zouden we ook wat makkelijker kunnen reizen. Helaas zijn er ook factoren die dat weer lastig maken. Mantelzorg heeft veel invloed op het plannen van reizen. Gelukkig wonen we in Zeeland, en voelen we ons vooral 's zomers toerist in eigen land. Met een mooie tuin is het heerlijk om daar van te kunnen genieten. Wat mij bezig houdt is de ontwikkeling van kinderen, de toename van te mondige ouders, de slechte keuzes die ouders maken voor kinderen die niet te helpen zijn in het reguliere onderwijs. Maar altijd blijkt later dat het kind zo opbloeit, gelukkiger wordt en dat ze het veel eerder hadden moeten doen!  Wat me ook bezig houdt zijn opkomende zaken van de huidige tijd, waarin het kennelijk de gewoonste zaak van de wereld is om de kluit te belazeren. Je ziet het werkelijk overal: op facebook al die nep of fake nieuwsberichten, Hoax, reclame met een hoop onzin, politici die maar wat zeggen, banken die menen dat de CEO 3 miljoen moet verdienen om de concurrentie aan te kunnen, verzekeraars die niet uitkeren, maar wel flink de premie verhogen, medicijn fabrikanten die in Nederland het tienvoudige vragen voor een medicijn wat elders goedkoop is.   Daarover en over nog veel meer zullen mijn blogs gaan. Veel plezier bij het lezen gewenst, Juffie

voorzitter

0 reacties

Klaar! Mijn taak zit erop. Zes jaar lang was ik bestuurslid/voorzitter van een overkoepelende organisatie voor koren en kwartetten die de Barbershopstijl uitvoerden. Was het een leuke taak? Ja en nee. Ten eerste was het niet mijn eigen keuze. De voorzitter die we hadden werd ernstig ziek en niemand anders in het bestuur voelde zich bij machte de taken over te nemen. Een oud voorzitter liet weten wel terug te willen komen, maar dan zou het hele bestuur zijn opgestapt, want met die vrouw kon niemand werken.  Ik had al 23 jaar ervaring in de muziekstijl en kende alles en iedereen. Dus dan maar..... Leuke reisjes naar buitenlandse organisaties, zij het dat ik altijd kort weg kon omdat mijn werk het niet toeliet meer dan vijf dagen weg te zijn. Daarvoor moest ik al flink ruilen en werkdagen compenseren. Doodmoe terug van zo'n evenement en dan de volgende dag weer fris en vrolijk voor de klas. Het vliegverkeer en treinverkeer hielpen niet vaak mee om vlot te reizen. Ik geloof dat ik in die zes jaar 1 keer heb meegemaakt dat alles volgens plan verliep zonder stilstaande treinen, te laat vertrekkende vliegtuigen, uitvallende vluchten etc.

Maar geweldig genoten van prachtige optredens, mooie workshops door Engelse en Amerikaanse coaches, kampioenen uit allerlei landen die bij ons kwamen optreden. O, wat zijn ze soms geweldig. Soms lopen ze naast hun schoenen en dat is minder. Maar er zijn echt wel veel topkoren en kwartetten geweest die heel toegankelijk en vriendelijk waren.

Vriendschappelijke contacten met andere besturen, voorkomend en attent. Ik hoop dat dit wederzijds is ervaren door hen. Ik heb er mijn best op gedaan. Ik zal ze niet vaak meer zien. Ik zing niet meer zelf en ben ook niet van plan nog veel naar de evenementen te gaan.

Ook leuk dat je achter de schermen van een groot evenement mag kijken, met juryleden contact hebben, met gasten uit alle werelddelen praten. Maar ook fijn om te zien dat er heel veel handen uit de mouwen worden gestoken door vrijwilligers bij alle evenementen en educatieweekenden. Heel veel waardering voor deze groepen mensen. Helaas is dat meteen ook aanleiding voor de minder leuke kant ervan: er zijn altijd mensen die ongezouten kritiek op alles hebben. Dit luidkeels verkondigen aan wie het maar horen wil. En altijd in de categorie: je doet het niet zoals ik het voorheen deed, dus het is niet goed! 

Ik ben ervan overtuigd dat het gezond is voor een organisatie om tijdig van bestuur en medewerkers te wisselen. Iemand die al 20 jaar hetzelfde doet is niet meer van plan om verbeteringen en aanpassingen naar de eisen van deze tijd te doen. Er zal ook niemand meer bereid zijn die taak te gaan uitvoeren. Dan kom je niet meer vooruit. Gelukkig werd dat nog eens onderstreept op een werkdag van het instituut voor de amateurkunst LKCA. (Utrecht)

Leuk: een geweldig afscheid met een daverend applaus wat lang duurde. Een prachtige bronzen tulp, en een erelidmaatschap.

Ook leuk: mijn computer is weer op topsnelheid nu alle bestanden en mailboxen geruimd zijn.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.