Juffie weet wat!

In april heb ik inmiddels 25 jaar les gegeven op diverse basisscholen. Ik heb tussendoor nog kinderen gekregen, thuis geweest omdat mijn man op zee zat, gewerkt bij het CBS en bureau Halt, een heleboel cursussen gedaan en certificaten gehaald. Grote hobby's zijn zingen, PC's, de tuin, onze inmiddels overleden honden en genieten van de kleinkinderen. Nu we geen honden meer hebben zouden we ook wat makkelijker kunnen reizen. Helaas zijn er ook factoren die dat weer lastig maken. Mantelzorg heeft veel invloed op het plannen van reizen. Gelukkig wonen we in Zeeland, en voelen we ons vooral 's zomers toerist in eigen land. Met een mooie tuin is het heerlijk om daar van te kunnen genieten. Wat mij bezig houdt is de ontwikkeling van kinderen, de toename van te mondige ouders, de slechte keuzes die ouders maken voor kinderen die niet te helpen zijn in het reguliere onderwijs. Maar altijd blijkt later dat het kind zo opbloeit, gelukkiger wordt en dat ze het veel eerder hadden moeten doen!  Wat me ook bezig houdt zijn opkomende zaken van de huidige tijd, waarin het kennelijk de gewoonste zaak van de wereld is om de kluit te belazeren. Je ziet het werkelijk overal: op facebook al die nep of fake nieuwsberichten, Hoax, reclame met een hoop onzin, politici die maar wat zeggen, banken die menen dat de CEO 3 miljoen moet verdienen om de concurrentie aan te kunnen, verzekeraars die niet uitkeren, maar wel flink de premie verhogen, medicijn fabrikanten die in Nederland het tienvoudige vragen voor een medicijn wat elders goedkoop is.   Daarover en over nog veel meer zullen mijn blogs gaan. Veel plezier bij het lezen gewenst, Juffie

FaceBook flauwekul en bedrog

0 reacties

Wat een vreselijke nepberichten komen er langs op FaceBook. En wat trappen mensen er makkelijk in!

Punt 1: Het delen van LikeFarmer acties. U kent ze vast wel: winacties die te mooi om waar te zijn lijken, maar ja, zo'n droomvakantie of keukenmachine of Ipad is toch wel een buitenkansje. Jammer genoeg wint bij zulke instanties nooit iemand iets. 

Wat moet je doen: kijk bij de info, daar staat bij deze likefarmers niks. Kijk dan of er achter de naam een blauw vinkje staat. Nee? Dan is het vet nep. Kijk ter vergelijking bij de FB van Ikea, daar zie je dat vinkje overduidelijk wel.

Dacht u dat het verder geen kwaad kon? Jammer! Over een poosje wordt de naam van de FB bladzijde veranderd en staat u wel als liker genoteerd, soms met de nodige informatie van u!

 

Punt 2: Het delen van nepnieuws. Haatzaaiend alsof meneer Hitler het zelf bedacht heeft. Hele bevolkingsgroepen worden zwart gemaakt, nee niet letterlijk, want zwart is ook al niet meer de goede kleur vel. Asielzoekers zouden € 4200,- per maand krijgen! Denk toch na, google 1 minuut en je weet beter. Sylvana Simons zou het land verlaten bij zoveel likes op het zwartepieten verhaal. Onzin. Echt klinkklare onzin. 

Of al het dierenleed, zieke kinderen van tig jaren geleden die gebruikt worden om op likes te jagen. Allemaal NEPNIEUWS. Ik zou zo graag zien dat het strafbaar werd. 

Ik dacht altijd dat we een land vol redelijk nadenkende mensen waren, maar niks is minder waar. Al deze stuntels op FaceBook die klakkeloos alles maar delen, ze zijn voer voor figuren als Denk!, Wilders en andere sprookjesvertellers.

En zo ging het ook in de jaren dertig van de vorige eeuw, toen nog zonder FaceBook.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.