Juffie weet wat!

In april heb ik inmiddels 25 jaar les gegeven op diverse basisscholen. Ik heb tussendoor nog kinderen gekregen, thuis geweest omdat mijn man op zee zat, gewerkt bij het CBS en bureau Halt, een heleboel cursussen gedaan en certificaten gehaald. Grote hobby's zijn zingen, PC's, de tuin, onze inmiddels overleden honden en genieten van de kleinkinderen. Nu we geen honden meer hebben zouden we ook wat makkelijker kunnen reizen. Helaas zijn er ook factoren die dat weer lastig maken. Mantelzorg heeft veel invloed op het plannen van reizen. Gelukkig wonen we in Zeeland, en voelen we ons vooral 's zomers toerist in eigen land. Met een mooie tuin is het heerlijk om daar van te kunnen genieten. Wat mij bezig houdt is de ontwikkeling van kinderen, de toename van te mondige ouders, de slechte keuzes die ouders maken voor kinderen die niet te helpen zijn in het reguliere onderwijs. Maar altijd blijkt later dat het kind zo opbloeit, gelukkiger wordt en dat ze het veel eerder hadden moeten doen!  Wat me ook bezig houdt zijn opkomende zaken van de huidige tijd, waarin het kennelijk de gewoonste zaak van de wereld is om de kluit te belazeren. Je ziet het werkelijk overal: op facebook al die nep of fake nieuwsberichten, Hoax, reclame met een hoop onzin, politici die maar wat zeggen, banken die menen dat de CEO 3 miljoen moet verdienen om de concurrentie aan te kunnen, verzekeraars die niet uitkeren, maar wel flink de premie verhogen, medicijn fabrikanten die in Nederland het tienvoudige vragen voor een medicijn wat elders goedkoop is.   Daarover en over nog veel meer zullen mijn blogs gaan. Veel plezier bij het lezen gewenst, Juffie

Regendag = opruimdag en verkoopdag

0 reacties

Vandaag regent het al de hele tijd vanaf dat ik ben opgestaan om kwart over zeven. Niet zo erg, dan kun je zaken afhandelen die binnen belangrijk zijn. Er zijn inmiddels twee kamers opgeruimd, kasten uit elkaar gehaald en schoongemaakt. De kinderen zijn de deur uit, dus die kamers worden niet meer gevuld met hun spullen. Twee van de drie hebben een heel huis tot hun beschikking en kunnen nu zelf hun snowboard spullen opbergen, hun verzamelingen en hun wanddecoratie een plekje geven en hun Lego en Playmobil gebruiken voor de kinderen. De derde laat een huis bouwen en dat duurt nog bijna een jaar, dan kan ook zijn materiaal door ons worden overgebracht. Ons huis wordt ruimer en makkelijker te onderhouden door dit soort dagen. Nu nog even een verfje uitzoeken en wat leuke decoratie op de kop tikken. Ook wat dingen die we niet meer willen hebben online te koop aanbieden. Daar krijg je soms vreemde reacties op. Mensen zijn niet eerlijk tegen je als ze denken een slag te kunnen slaan. Zo kregen we een reactie op winterbanden die we te koop aanboden afgelopen winter: of we nog een week tijd hadden want hij had geen tijd om ze meteen op te halen. Geen probleem toch? We hadden ze in de schuur staan, dus een week meer of minder maakt ook niks uit. Wel vervelend als je vervolgens nooit meer wat van de koper hoort en hij op mail ook niet meer reageert! Vanwaar dit onfatsoen eigenlijk? Is het nou echt zo ingewikkeld om een mailtje te sturen met de boodschap, sorry ik heb me bedacht, of: ik heb een betere aanbieding gevonden? Achter een toetsenbord mag je kennelijk alle normen en waarden laten varen.

Een tijdje geleden zocht ik een draagdoek van een bepaald merk voor mijn dochter. Ze waren erg mooi en redelijk exclusief. Moeilijk aan te komen, en altijd moest erop geboden worden. Ik werd achterdochtig en ging zoeken naar de verkoopster ervan. En ja hoor, uiteindelijk, goed verstopt, vond ik een discussie van mevrouw en haar vriendinnen, die al biedend de prijs opdreven tot ze bij het bedrag uit kwamen wat ze wilde hebben. Voor mij een reden om die draagdoeken links te laten liggen. 

Nu heb ik diverse dingen online staan: altijd spannend of er belangstelling voor is. We wachten nog even af, anders is de kringloop er weer goed mee.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Er kan niet gereageerd worden op de items in dit weblog.