WK Bridge 2011

Donderdag 27 oktober 2011

2 reacties

Het “feest” zit er voor mij op. Mijn laatste dag als vrijwilliger was inspannend maar wel heel leuk. Vandaag stonden de laatste 3 voorrondes van de Transnational op het programma, de strijd om de 3e en 4e plaats bij zowel de dames, heren en senioren en de 1e 3 zittingen van de finales.

Eerst maar even mijn eigen dag. De 1e 3 zittingen ingezet als caddie in de gesloten kamer bij de Transnational. De 1e zitting direct al iets opvallends meegemaakt. Aan een tafel bleven bij aanvang de stoelen van 1 team leeg : team Mahaffey. Niet zo maar een team, in dit team speelt o.m. “de grote” Zia Mahmood mee, 1 van de wereldkampioenen van 2 jaar geleden. Nu had ik Zia al eerder zien spelen tijdens het toernooi met een mannelijke partner. Toen hij echter binnen kwam was die partner in geen velden of wegen te bekennen, in zijn kielzog verscheen echter wel een andere bekende speelster : Sabine Auken. Van haar hotelkamer geplukt want Zia had een partner nodig. Nog druk in gesprek omtrent het te spelen bied- en signaleersysteem kwamen ze samen de zaal binnen, de zitting was toen inmiddels al zo’n 6 minuten bezig. Ze wonnen de wedstrijd “gewoon” met 17-12, 1 VP moesten ze inleveren i.v.m. tijdstraf. Uiteindelijk kwamen ze toch bij de laatste 16, zij het moeizaam . De Zeeuwse vertegenwoordiger, team De Meer, eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke 105e plaats, nogmaals, in zo’n sterk veld 49 teams achter je laten is absoluut niet slecht.

Na afloop van de voorronde Transnational kon voor ons het echte werk beginnen. 3 zalen dienden te worden omgebouwd i.v.m. wijziging bestemming. 1 kleine zaal (35 speeltafels) moest worden leeggeruimd i.v.m. een bondsvergadering, de grootste zaal moest worden omgetoverd van WK zaal in speelzaal voor de NBB Club Challenge hetgeen inhield van ruim 140 speeltafels de tafelschermen verwijderen (zaten met 2 vleugelmoeren bevestigd onder het tafelblad) en inpakken, 140 bijzettafels uit elkaar halen en inpakken en 140 biedbakken + 280 notitieboekjes van tafels halen en inpakken. Vervolgens moesten er 50 speeltafels + 200 stoelen vanuit de 2 kleine speelzalen naar de grote speelzaal worden verhuisd en worden ingericht (biddingboxen + bridgemate op tafel zetten). Een behoorlijk kwarwei dat ’s avonds rond half 9 was geklaard met zo’n 15 vrijwilligers. Tijdens het werk kwam er ook nog een teamlid van de dames helpen : Carla Arnolds. Zij wilde hiermee haar waardering uitspreken voor hetgeen wij 2 weken lang hebben klaar gespeeld. Het was eens te meer maar weer eens een bewijs wat een geweldig team we met elkaar hebben gevormd de afgelopen 2 weken, het was uniek om met een totale vrijwilligersgroep van ruim 100 mensen, die uit alle windstreken naar Veldhoven waren gekomen, en samen met de professionals van de NBB dit mogelijk te maken, we zijn met zijn allen overladen met complimenten van de WBF (World Bridge Federation), het arbiterskorps en de spelers en speelsters. Zaterdag a.s. is de sluiting met aansluitend groot feest, ik ben daar niet bij, een bewuste keuze.

Hoe verging het de vrouwen en mannen vandaag ? De vrouwen speelden om de bronzen medaille en stonden, het wordt eentonig, niet voor het eerst dit toernooi, tot ver in de 2e zitting achter. Ze boden uiteindelijk in die zitting 3 klein slems uit en maakten die terwijl de tegenstander, Engeland, deze klein slems miste, in totaal 38 imps naar Nederland en de basis voor de uiteindelijke overwinning. BRONS VOOR DE NEDERLANDSE VROUWEN !!! Een prachtig resultaat, zeker gezien het feit dat zowel de voorronde als kwartfinale maar moeizaam werd doorgekomen. De mannen stonden eveneens het grootste gedeelte van de dag achter maar bogen in de laatste zitting die achterstand om in een voorsprong van ruim 20 imps. Het venijn zat hem hier zeker in de staart, in de laatste 3 spellen veroverde Nederland 29 imps terug op de tegenstander, USA 2. Benieuwd of deze dreun mentaal doorwerkt bij het relatief jonge Amerikaanse team.

Voor mij zit het er dus op. Het is een geweldige ervaring geweest om zo'n topevenement waar in mijn ogen topsport wordt bedreven van binnenuit mee te maken. Ik heb dit weblog met plezier bijgehouden, ik hoop dat de lezer(s) van binnenuit enigszins een indruk hebben gekregen van het verloop van het toernooi en van mijn werk als vrijwilliger. Ik bedank allen voor de belangstelling.

2 reacties

Margreet

Bedankt Christiaan, wij hebben met veel plezier je logboek gelezen. Smeuige verhalen en mooie spellen. Ook heb ik genoten van je eigen plezier over je verblijf in Veldhoven. Tot ziens op de club. 

 

stepper

28 October 2011 om 16:39


 
bedankt Christian
 
Paul Pieters 
PaPi

28 October 2011 om 22:54

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.