WK Bridge 2011

Dinsdag 25 oktober 2011

0 reacties

Vandaag de start van de halve finales voor zowel de heren (de kraker tegen Italie) als de dames (tegen het stugge Frankrijk). Helaas voor de toeschouwers kan er aan tafel niet of nauwelijks meer worden meegekeken en zijn die dus aangewezen op 1 van de beide Vugraph zalen om het verloop van de wedstrijden te volgen. Op zich ook zeer interessant omdat je dan het bied- en spelverloop prima kunt volgen en samen kunt filosoferen wat er gaat gebeuren, het is net als bij voetbal, daar zijn ook 15 miljoen bondscoaches als het Nederlands 11-tal speelt, het is bij bridge niet anders.

Voor mij was het een bijzonder drukke dag, we moeten nu 5 i.p.v. 3x per dag de 4 speelzalen (2 meer dan vorig week) spic en span in orde maken voor een te spelen zitting van het open WK. We hebben tussen de zittingen slechts 20 minuten om 30 tafels in orde te maken en geloof me, er wordt een rommel achter gelaten en een rommeltje gemaakt van de tafelindeling. We staan met 2 vrijwilligers per speelzaal dus je moet goed op elkaar ingespeeld zijn, mijn collega is fanatiek maar organisatorisch minder dus krijg ik het initiatief, het loopt best aardig al zeg ik het zelf.

Halverwege de middag werd ik opgeschrikt door de mededeling dat ik naar de dopingcontrole moest na afloop van zitting 5. Het enige stimulerende dat ik neem zijn bananen, wel 3 per dag als tussendoortje, daar kom ik de dag prima mee door. Goed, naar de dopingcontrole dus. Eerst kregen we, we waren met 6 (3 mannen, 3 vrouwen) wel een a la carte diner van 1 gang aangeboden in Porticato, het a la carte restaurant in de speellocatie. De kaart was summier : 2 visgerechten en 3 vleesgerechten. Heb gekozen voor een filet van een gecertificeerde scharrelkip met truffelbeurre, dit bleek de saus te zijn die er overheen zat. Het geheel smaakte best. Na het diner de speelzaal nog in orde gemaakt en toen op naar de dopingcontrole. Het ging uiteraard niet om die 6 vrijwilligers, nee, we moesten 3 heren en 3 dames uit het WK viertallen vergezellen bij hun pogingen een flesje te vullen, daar waren we dus voor beloond met dat diner (zonder voor- en nagerecht maar dat hebben we later nog even ingehaald). Zit je dus ineens aan tafel met Louk Verhees jr van het herenteam, Laura Dekkers en Jet Pasman van het damesteam en nog 3 buitenlandse spe(e)l(st)ers. Dan heb je het over het verloop van de wedstrijd van die dag en over koetjes en kalfjes, alle 3 de Nederlanders zijn aardige mensen die bovendien ook nog hun waardering uitspraken voor de inbreng van de vrijwilligers.

Het verloop van de halve finales is wisselend. De heren en Italie zijn nog in evenwicht, de dames staan, niet voor het eerst dit toernooi, achter, dus daar moet het morgen gebeuren, bij de heren natuurlijk ook maar gek genoeg heb ik daar vertrouwen in, van de dames zou ik het knap vinden als ze de finale halen.

De mooiste swing uit de 1e zitting van de heren was onderstaand spel :

Board 13. Dealer North. All Vulnerable.
 ♠ J953
2
KJT8
♣ J963
♠ T7
AK9743
7
♣ K852
Bridge deal♠ AK86
QJ65
AQ3
♣ T7
 ♠ Q42
T8
96542
♣ AQ4
 
 
TableHome TeamVisiting TeamRoomCont.Decl.LeadTricksNSEWHome Res.Visiting Res.
ITALY NETHERLANDS Open6 5  12  1430  13 
Closed4 2  12  680 
USA 2 USA 1 Open6 8  12  1430  13 
Closed4 2  12  680 

Zoals is te zien biedt en maakt Nederland 6 harten, Italie blijft hangen in 4 harten +2, 13 imps naar Nederland. Met open kaarten vind ik het een scherp bod want er zijn 2 klaveren verliezers met klaveren aas goed (voor de heer). In beide wedstrijden is het 1x wel en 1x niet geboden, of een kwestie van biedstijl (elkaar kunnen vertellen hoe de verdeling is) of puur giswerk. Helaas geen biedverloop dus daar komen we niet achter. In de 2e zitting een soortgelijk spel :

Board 20. Dealer West. All Vulnerable.
 ♠ K5
KJ7653
AKQ
♣ 95
♠ 7
A4
T9864
♣ 87643
Bridge deal♠ J864
Q982
75
♣ KQ2
 ♠ AQT932
T
J32
♣ AJT
 
 
TableHome TeamVisiting TeamRoomCont.Decl.LeadTricksNSEWHome Res.Visiting Res.
ITALY NETHERLANDS Open4 3  10 620  13  
Closed6 4  10  200 
USA 2 USA 1 Open4 T  11 650    
Closed4 3  11 650 

Ook hier mist een aas en een heer en is het zitsel verder niet vriendelijk genoeg om het te kunnen maken, 13 imps voor Italie. In de laatste zitting verder geen grote swings. De stand is dus praktisch gelijk dus bridgeliefhebbers : morgen 3x achter de PC en 2 uur en 20 minuten per zitting op het puntje van de stoel (wedstrijden te volgen via BridgeBaseOnline, Stepbridge en de WK site).

De dames staan dus opnieuw achter en zullen dus morgen top moeten zijn om 35 imps in te halen, helaas geen speldetails i.v.m. (weer) een fout op de WK website.

Voor mij is het morgen dezelfde planning als vandaag, gelukkig heb ik een collega met een i-pad waarop we de wedstrijden on-line kunnen volgen tussen de bedrijven door.

Tenslotte vandaag nog kort aandacht voor Veldhoven. Een plaats bestaande uit 5 kerkdorpen. Een groot gedeelte van de bevolking zal wellicht niet eens weten dat er een WK wordt gehouden, de horeca wel want de meeste restaurants en het grand cafe zitten avond aan avond vol. Vooral de Italiaan moet uitstekende zaken doen (veel leden van de wereldbond zijn Italianen en die eten blijkbaar graag buiten de deur). Voor de rest moet de levensstandaard in Veldhoven vrij hoog zijn, veel grote vrijstaande huizen en die doen zeker niet onder voor die op Yese, vrij ruime straten en weinig rommel op straat. Een behoorlijke middenstand en het nodige culinaire vertier zoals reeds gemeld. 1 ding heeft Veldhoven met Yese gemeen : het achterblijven van fietsen, hier niet bij het voetbalveld maar gewoon voor de kerk, zondagmorgen vroeg stonden er een stuk of 4 en die staan er nog steeds.

Morgen wordt dus bekend wie de WK finales gaan spelen, ik verwacht vuurwerk in de nog resterende 3 zittingen.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.