WK Bridge 2011

Zondag 23 oktober 2011

1 reactie

De dag begon vandaag vroeger en anders dan ik me had voorgesteld. Vannacht om 3 uur werd ik wakker van geluid. Nadat ik enigszins bij zinnen was, kwam ik erachter dat er iemand aan de andere kant van de muur onbedaarlijk lag te snurken. Het duurde gelukkig niet al te lang maar eer dat je dan weer in slaap bent. 's Morgens kort nadat ik wakker was, werd er op mijn deur geklopt, voor de deur stond "de boosdoener" van vannacht. Een oudere vrouw dacht voor de deur van de eigenaar te staan, ze wilde haar logies/ontbijt van die nacht afrekenen en zag me ook nog voor de eigenaar aan, nou, die is zo'n 20 jaar ouder dan mij en ziet er met zo'n grote krulsnor en lang grijs haar toch wel anders uit dan mij (Jacqueline en mijn schoonmoeder kunnen dit beamen). Afijn, uitgelegd dat ze de deur precies tegenover die van mij moest hebben, even later vertrok ze, het was blijkbaar gelukt.

Bij aankomst in de speellocatie voelde je de opbouw van de spanning richting de 1e van 6 zittingen in de kwartfinale. Alvorens het bridgen begon, was er eerst een ander groot evenement te volgen op TV, de finale van WK rugby. Dat was te merken, ze hadden de lounge van het sportscenter omgetoverd tot TV zaal en daar zaten tussen de 50 en 100 Nieuw Zeelanders, Australiers en Engelsen de finale te aanschouwen. Toen na afloop van die finale Nieuw Zeeland had gewonnen brak er een klein volksfeest los. Ik was de ochtendzitting vrij en heb het begin en einde van dit festijn mee mogen maken, geweldig.

In de tussentijd in de Vugraph zaal de 1e zitting kwartfinale heren tussen Italie en China gevolgd, Bocchi - Madala speelden daar geweldig (goede biedingen, vernuftig tegenspel). De Chinezen kregen in 16 spellen 55 imps rond de oren. Helaas geen spelverdelingen tot mijn beschikking om enkele mooie staaltjes bied en tegenspel van de Italianen te kunnen tonen. Ook de Nederlandse heren verging het bijzonder goed de eerste zitting, er werd tegen IJsland een verschil van 33 imps bij de reeds verworven carry over van 14 imps gevoegd. Ook hiervan ontbreken helaas spelverdelingen maar Nederland piekte niet op enkele spellen, nee, langzaam maar zeker werd de tegenstander spel voor spel gesloopt, iedere keer enkele imps verliezen is mentaal ook zwaar. De Nederlandse dames tenslotte begonnen ook goed, een carry over van -16 imps werd teruggebracht tot een verschil van -7.

Vlak voor de lunch kwam een collega vrijwilliger melden dat Ajax - Feijenoord ook werd getoond op het grote scherm in de lounge van het sportscenter, dus ook daar nog een half uur van meegekregen, na de rode kaart voor Vermeer leek het wel een pupillenwedstrijd, van goed voetbal was geen sprake meer, met de 1-1 schoot geen van beide ploegen iets op, achteraf wel een beetje spijt dat ik daar mijn tijd had zitten verdoen, het bridgen was veel spannender. De 2e zitting kon worden gevolgd in de Vugraph zaal, het vervolg van Nederland - IJsland bij de heren met deskundig commentaar van o.a. Wubbo de Boer. De heren gingen verder waar ze voor de lunch waren gestopt : het slopen van het IJslandse verweer. Nog eens 39 imps werden aan het totaal toegevoegd. De dames verging het ook goed, een achterstand van 9 imps werd omgezet in een voorsprong van 9 imps.

Tijdens de korte pauze tussen zitting 2 en 3 een aandoenlijk tafereel aanschouwt. Een kind van een jaar of 2 was aan de aandacht van de ouders ontsnapt en loopt zo een speelzaal binnen recht in de armen van Bocchi, ja DE Bocchi van het Italiaanse team, die ontfermt zich over het meisje en brengt haar naar de registration desk waarna hij samen met een Italiaanse schone op zoek gaat naar de moeder, nadat deze was gevonden kreeg de kleine meid een kus op de wang, de moeder kreeg er 3, benieuwd of 1 van beiden door had van wie.

Ook de laatste zitting was mijn inbreng niet nodig dus weer als een speer naar de Vugraph zaal waar dit keer de wedstrijd van de Nederlandse dames werd vertoond wederom met deskundig commentaar van Wubbo de Boer. Al in spel 3 liepen de dames een gevoelige tik op, Nederland bood 6 harten uit maar dat ging gedoubleerd 2 down, aan de andere tafel bood USA 1 4 harten en maakte dat precies, 14 imps de verkeerde kant uit, een voorsprong werd nu weer een achterstand. Vervolgens sprokkelde USA 1 tot en met het 10e spel nog de nodige imps waardoor de achterstand gestaag opliep tot 28 imps. Spel 11 leek de ommekeer te zijn, op spel 12 ging USA 1 op beide tafels gedoubleerd 2 down in het geboden contract, 12 imps terug naar Nederland maar helaas voor de toeschouwers en natuurlijk voor de Nederlandse dames zelf gingen beide Nederlandse paren op tafel 15 na een misfit in harten aan beide tafels down in 3 harten (-4) en 2 harten (-2), weer 11 imps terug naar USA 1. Vooral het bieden van Dekkers-Michielsen op dit spel was beneden niveau. De dames zullen zich snel over deze tegenslagen heen moeten zetten, morgenochtend om 10.30 uur is de volgende afspraak. De heren hebben inmiddels een voorsprong van 110 imps na 3 zittingen, ongehoord voor dit niveau heb ik me laten vertellen. Bij IJsland spelen toch 2 voormalige wereldkampioenen (1991) mee maar "onze jongens" spelen bijzonder goed, hopelijk verschieten ze hun kruit niet voor het vervolg van het toernooi.

Vanavond het diner eens een keer overgeslagen, ik had zin in een frietje met ..... Op mijn dagelijkse wandeling van de Koningshof naar mijn pension kom ik door het centrum van Veldhoven langs Kam Boat (Yesenaren die dit weblog lezen snappen wat ik daarmee bedoel), de friet is wel van iets mindere kwaliteit maar smaakte best.

Morgen dus deel 2 van de kwartfinales, morgenavond zijn de halve finalisten bekend. Bij de heren lijken Nederland en Italie al een eind op weg, bij de dames ligt het in alle 4 de wedstrijden nog dicht genoeg bij elkaar, je daar aan een voorspelling wagen is puur giswerk.

1 reactie

Al heb ik geen gelegenheid je te ontmoeten in Veldhoven: mijn compliment voor je verslag Ik geniet ervan.

Groeten

Marten

[email protected]

24 October 2011 om 16:09

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.