WK Bridge 2011

Woensdag 19 oktober 2011

0 reacties

Alvorens de dag van vandaag te beschouwen eerst nog even terug naar de dag van gisteren. Ik heb toen gemeld het echtpaar Louwerse te hebben gesproken, ik ben hier iets te bescheiden geweest. Dat van dat echtpaar klopt maar het ging om Jan Louwerse, de voormalige voorzitter van de NBB (Nederlandse Bridge Bond) die in die hoedanigeid ook betrokken was bij een vorig in Nederland gehouden WK, dat van 1980 in Valkenburg.

Vandaag volle bak gedraaid d.w.z. alle 3 de zittingen in functie geweest dus weinig van spellen en resultaten meegekregen, behoudens dan het feit dat de Nederlandse heren Italie hebben verslagen, hierover later meer.

De 1e en 2e zitting was ik zaalwacht in de open kamer, de 3e zitting in de gesloten kamer. Het is wellicht een vreemd praatje maar vooral het toiletbezoek zorgde voor de nodige (ont)spanning. Op een gegeven moment tijdens de 1e zitting waren 2 spelers van hetzelfde team tussen 2 spellen in naar het toilet gegaan (is toegestaan) maar toen kwam er een 3e speler van een andere tafel aan die ook zeer nodig moest. Normaal wacht je spelers buiten de toitletruimte op, nu moest ik op indicatie van de wedstrijdleider mee naar binnen om ervoor te zorgen dat de 2 spelers van hetzelfde team (China) niet over spellen zouden praten in het bijzijn van een speler van IJsland, en tja, die Chinezen spraken Chinees dus ...... toen maar gebarentaal gebruikt om duidelijk te maken dat hij moest zwijgen, sta je dat dus in een toiletruimte met urinoirs duidelijk te maken dat ze moeten zwijgen, het was ludiek om dat te aanschouwen. Even later een soortgelijke situatie met 3 spelers van verschillende teams, ging de wedstrijdleider zelf naar binnen, bleek dat hij zelf ook hoge nood had.

De middag- en avondzittingen trekken steeds meer publiek, gemiddeld tussen de 20 en 30 personen bezoeken de open kamer, dat lijkt wellicht weinig maar is toch behoorlijk, zeker als je weet dat er ook nog in individuele kamers wordt gekeken en de Vugraph zaal meer dan 100 toeschouwers trekt per sessie. Het is nu eenmaal geen voetbalwedstrijd in de Kuip of Arena, daar zitter er een paar meer.

Er was vandaag naast het echtpaar Louwerse nog meer Zeeuws bezoek. Tussen zitting 2 en 3 was ik op weg naar mijn kluisje voor een tussendoortje, loop ik een zware delegatie van BC Reimerswaal tegen het lijf. Henk Meijer, Theo Laban, Jan Wisse Nijssen en Ton Brandenburg hadden deze dag uitgekozen het toernooi te bezoeken. Ze waren getuige geweest van de winst van de Nederlandse heren op Italie.

Een spel met een bijzondere score uit deze wedstrijd (het lukte me vandaag niet de spelverdelingen mee te kopieren) :

 

Open RoomClosed Room
BOCCHI Norberto
BRINK Sjoert DRIJVER Bas
MADALA Agustin
PROOIJEN Ricco van
DUBOIN Giorgio SEMENTA Antonio
VERHEES JR Louk
WestNorthEastSouth
PassPass1x
xxPassPass2
Pass2xPass
Pass2PassPass
xPassPassPass
WestNorthEastSouth
PassPass11NT
xxxPass2
PassPassPass 
WestNorthEastSouth
7Q32
5T32
5KA4
56AJ
972K
896T
769A
K34Q
WestNorthEastSouth
9TAJ
563K
563A
7T94
5KA2
2-QJ
Contract: 2x by N
Result: 9 tricks for NS
Score for NS: 870
Contract: 2 by S
Result: 8 tricks for NS
Score for NS: 90

Een duur doublet van Nederland, wellicht een misverstand of het wel of niet voor straf was ?

Een ander spel waarop Nederland veel liet liggen was spel 16. Italie bood 6 Rui uit, Nederland bleef hangen in 5 Rui +1, zie het verschil in biedverloop.

Board 16
 
Open Room
WestNorthEastSouth
Pass1Pass1
Pass2NTPass3
Pass3Pass4
Pass4Pass6
PassPassPass 
Closed Room
WestNorthEastSouth
Pass1Pass1
Pass1Pass2
Pass2Pass2
Pass2NTPass3
Pass3Pass3NT
Pass5PassPass
Pass   
WestNorthEastSouth
4-TA
WestNorthEastSouth
T24Q
JA56
Contract: 6 by N
Result: 12 tricks for NS
Score for NS: 920
Contract: 5 by N
Result: 12 tricks for NS
Score for NS: 420
500 points difference for ITALY, 11 IMPs for ITALY

1 van de sponsoren van het toernooi is Lavazza. Geen onbekende in de bridgewereld, zowel als speler als sponsor kwam en kom je de naam regelmatig tegen in bridgekringen. Lavazza staat voor koffie, Italiaanse koffie in vele soorten en maten. De sponsoring dit toernooi uit zich in gratis koffie uit een Lavazza automaat. Vanmorgen voor de 1e zitting komt er een speler van het senioren team van Brazilie zo uit de douche (badslippers en badjas nog aan, grijze haren nat en sluik hangend over het gelaat) de foyer voor de speelzalen binnen, stekkert direct naar de Lavazza stand om ... zijn eerste bakje koffie, tja, je kunt het maar nodig hebben. Deze koffie wordt ook niet met kraanwater gemaakt, nee, ze rukken daar dagelijks kratten vol met blauwe spa voor aan, als dat de smaak ten goede komt dan is het misschien een tip, ik ben geen koffieliefhebber dus over de smaak kan ik niet oordelen, gezien de enorme klandizie die ze hebben moet het goed zijn. Ook de dames achter counters zijn overigens Italiaans, keurig netjes volledig in het zwart gekleed, ze mogen gezien worden. Nu we het toch over dames hebben, ook de bridgesport kent in ieder geval 1 diva. Ik was vandaag 3x getuige van het spel van een paar van het Duitse damesteam, Arnim - Auken. Mevrouw Arnim komt over als een huis tuin en keuken dame zonder franje, dat is bij mevrouw Auken anders. Alleen haar presentatie en uitstraling kunnen al intimiderend overkomen op haar tegenstanders. Gekleed in haute couture, althans daar leek het op, betrad ze de bridgezaal, nam plaats aan tafel en speelde ze haar spellen. Van dat soort heb ik er nog niet veel gezien.

De Nederlandse teams staan er na vandaag beter voor dan gisteren, de heren nog steeds 2e met nu een veilige marge van 33 punten t.o.v. plaats 8 (maximaal 25 punten per zitting te verdienen), de dames kruipen richting de kwalificatiestek (8e), de senioren zijn daar nog 13 punten van verwijderd. Inmiddels zijn we over de helft, nog 9 zittingen te gaan, ik kijk nu al uit naar zaterdag wanneer de definitieve beslissingen vallen.

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.