WK Bridge 2011

Dinsdag 18 oktober 2011

0 reacties

Deze dag kun je 2 titels geven : Italiaans temperament en Zeeuws bezoek.

Eerst even terug naar het begin van de dag. Zoals eerder gemeld in dit weblog verblijf ik in een voormalige pastorie. Vanmorgen weer typische authentieke faciliteiten gebruikt. Kranen die eruit zien als in de 50-er jaren en een douche die gemaakt is een voormalige bedstee. Geweldig.

Op de heenreis te voet naar de speellocatie eerst even langs AH geweest om in ieder geval tussen de bedrijven door een goede hap te kunnen nemen, je hebt namelijk nauwelijks tijd om te lunchen. Als je tussendoor iets wilt nuttigen liegen de prijzen er niet om : gisteren voor 2 gevulde heren en een banaan EURO 3,85 betaald !!!

Vanmorgen zaalwacht in de gesloten kamer geweest en daar een staaltje van Italiaans temperament meegemaakt. Ons damesteam zat in de rug van de Italianen te spelen aan een andere tafel en de Hollandse dames hadden een ietwat luidruchtig lolletje, dit schoot de heren Italianen in het verkeerde keelgat, ze riepen direct de arbiter (toevallig ook een Nederlandse) die achteraf een glimlach niet kon onderdrukken, zo overdreven was het.

Tussen de middag mijn eerste lunch aldaar genuttigd, zoals gezegd nauwelijks tijd maar gelukkig gewoon recht toe recht aan Hollandse witte en bruine bollen dus die eten lekker vlot weg. Verder vers geperst sinasappelsap waar de vitaminen vanaf spatten en niet te vergeten een lekkere banaan, heerlijk.

De middagzitting had ik vrij, op weg naar mijn kluisje met persoonlijke bezittingen kom ik warempel een bekende tegen : Jan Suijkerbuijk van BC Reimerswaal. Getracht hem de open kamer in te krijgen als toeschouwer maar dat lukte niet (Jan had niet zo lang tijd om op een registratie te wachten), toen samen naar de Vugraph zaal gegaan en daar gekeken naar de uitzending van Italie - USA 2, voor het eerst dit toernooi gaven de Italianen niet thuis. Zo misten zij als 1 van de weinigen op onderstaand spel het juiste contract waarbij moet worden aangetekend dat de Amerikanen zeer agressief boden :

 

Board 19. Dealer South. E-W Vulnerable.
 ♠ JT9872
-
Q64
♣ J975
♠ A6
T76
85
♣ KQT843
Bridge deal♠ K3
AKQJ843
T
♣ A62
 ♠ Q54
952
AKJ9732
♣ -

Zoals te zien is dit een bijzonder spel. Sementa van de Italianen liet zich afbluffen, kwam niet tot 6 Ha en zo onstond er voor de 2e keer die dag een prachtig tafereel van Italiaans temperament want hier werd voor het oog van de camera door de klep van het scherm even op z'n Italiaans over nagekaart, het zou zo maar kunnen zijn dat die klap hard aankwam want daarna werden er niet veel imps meer terug gewonnen op de Amerikanen. Goed nieuws voor Nederland op dat moment. Na nog enige spellen te hebben gekeken moest Jan weer door en ging ik me voorbereiden op de laatste sessie.

De laatste sessie stond ik eerst ingedeeld als caddy in de BBO kamers (speciale kamers waar 1 tafel staat waar een BBO operator bij zit zodat die tafel on line op internet te volgen is) maar daar hadden ze me niet nodig, vervolgens viel er een gaatje in de open kamer, daar vervolgens mijn partijtje weer meegedraaid. Nog bijna mijn debuut aan de speeltafel gemaakt (als dummy) maar daar stak de arbiter een stokje voor : een speelster wilde zelf water halen en mij als dummy neerzetten, dit werd fijntjes door de arbiter omgedraaid dus ook ober staat inmiddels in mijn taakomschrijving.

Na enige tijd viel mijn oog op een echtpaar dat bij de dameswedstrijd Nederland - Indonesie zat te kijken. Ook dat bleken Zeeuwen te zijn : het echtpaar Louwerse, hij is vele jaren een vooraanstaande functionaris in, in ieder geval, de Zeeuwse bridgewereld geweest, ze vonden het beiden heel leuk een Zeeuwse stafmederwerker te ontmoeten.

Ik ben vandaag ook mijn Chinese vriend van gisteren tegen gekomen, nu stond hij op de binnenplaats uitgebreid datgene te doen wat ie gisteren boven een prullenbak deed ..... Wederom in het bijzijn van andere mensen schaamde hij zich echter nergens voor. Een ander opvallend feit uit de speelzalen is de kleding die gedragen wordt. Er zijn teams die keurig een teamtenue dragen maar je ziet ook de meest bonte combinaties om nog maar niet te spreken van wat er gedragen wordt. In een zaal met een gemiddelde temperatuur van 20-22 graden zitten er met een coltrui en een jack erover heen aan, deze mensen komen dan meestal ook uit warmere oorden maar gezien de kwaliteit van de spellen onbegrijpelijk, alleen daar krijg je het al warmer van.

De resultaten van Nederland zijn wisselend geweest vandaag. De heren staan nog steeds netjes 2e hoewel ze de laatste zitting wel verloren van het lastige Bulgarije, de dames en de senioren moeten nog aan de bak om bij de laatste 8 te komen, nog 12 zittingen te gaan.

 

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.