WK Bridge 2011

De speellocatie : NH Koningshof te Veldhoven

0 reacties

De speellocatie is gevestigd in een voormalig klooster onder de rook van Veldhoven. Het maakt onderdeel uit van de NH Hoteles groep en is het grootste hotel- en congrescentrum in de Benelux. Ruim 6.000 m2 zaalruimte verdeeld over ruim 120 zalen en ruim 500 hotelkamers maken Koningshof tot een unieke en zeer passende locatie om het WK Bridge te houden.

Gebouwd als klooster begin 50-er jaren van de vorige eeuw voor de "Zusters van het Heilig Hart" die, mede n.a.v. de gevolgen van de 2e Wereldoorlog, hun thuisbasis in Moerdijk dienden te verlaten. Tot 1970 leidde het klooster een bloeiend bestaan, vanaf dat moment trad het verval in het aantal "zusters" dat het klooster bewoonde en werden er ook geen nieuwe leerlingen meer aangenomen in bijbehorende internaat.

In 1973 kwam het klooster in handen van de woningbouwvereniging "Beter Wonen" uit Eindhoven die het lieten verbouwen tot congreshotel, het begin van wat het nu uiteindelijk geworden is. In 1982 werd het complex verkocht aan een verzekeraar die het complex een opfrisbeurt geeft, een nieuwe vleugel realiseerde en het sportcentrum toevoegt. In de jaren daarna worden nog meerdere uitbreidingen en verbouwingen gerealiseerd alsvorens een bekende hotelketen in 1999 het complex koopt van de eerder genoemde verzekeraar. Wederom volgen diverse verbouwingen en toevoegingen (o.a. de brasserie en de Abdijbar). In 2001 tenslotte neemt de huidige eigenaar, NH Hoteles, het complex over en wordt het complex volledig gerenoveerd en in de huisstijl van NH Hoteles omgetoverd.

Tijdens de kennismakingsavond waren de "oh's" en "ah's" dan ook niet van de lucht : hoe was het mogelijk dat zo'n prachtige locatie zo verborgen is gebleven als speellocatie (eerdere opties in grote steden als Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht bleken of te duur of niet beschikbaar). Doordat een lid van de organisatie er al eens eerder had verbleven, kwam Koningshof als speellocatie in beeld, een lot uit de (bridge)loterij.

0 reacties

- Er zijn nog geen reacties geplaatst.Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.