Joyce de Bruijne

Op 17 juni 2014 om 00:02 is Joyce de Bruijne geboren in het Universitair ziekenhuis te Gent. Joyce is 16 weken te vroeg geboren (630 gram en 32 cm) en ligt op de neonatale afdeling van het UZ in Gent, in deze weblog houden wij (Mark & Janita) de voortgang van Joyce bij.

Woensdag, 24 december 2014

7 reacties

Vandaag moesten we afwachten of en wanneer Joyce mee naar huis mocht. In de loop van de middag werden we na spannende uren verrast met dat Joyce naar huis mag, wel moest ze nog een injectie krijgen. Dit vond ze niet leuk. De artsen waren tevreden over de voortgang en zij zagen geen noodzaak om haar nog langer in Gent te houden.

Er moest nog het een en ander geregeld worden voor de voeding en medicijnen maar dat is ook allemaal gelukt met behulp van het UZ Gent, de huisarts en de apotheek in Terneuzen. Binnen 24 uur hebben zij het mede mogelijk gemaakt dat Joyce naar huis mag.  We hebben een ronde over de kinderafdeling (waar ze al spraken over ons Joyske) gemaakt en we zijn nog langs de IC en de neonatologie geweest. Vooral op de neonatologie kon ze rekenen op veel fans.

Sinds het begin van de avond ligt Joyce in haar box te kijken naar haar nieuwe speelgoed en tussendoor slaapt ze. Ondertussen heeft ze ook de eerste flesjes al weer gedronken thuis.

De komende weken moeten we regelmatig terug op controle in Gent. We zijn intens blij dat na zoveel spannende maanden Joyce weer thuis mag zijn. Een enorm aantal dokters/verpleegkundigen/labmensen, de administratie, schoonmakers hebben zich dag in dag uit voor Joyce ingezet. Joyce reageerde op hen, ze herkende de stemmen. De wereld hier thuis is in de kleinste details anders. We laten Joyce hier rustig aan wennen. Joyce verstaat vooral veel Vlaams. We gaan de uitdaging aan om haar hier in Nederland te laten integreren. 

We willen onze werkgevers Wolter & Dros en GPO-WN bedanken. Bedankt voor het constructief meedenken wat voor ons gezin van belang is ook voor de komende maanden. Dankzij jullie kunnen we grotendeels de zorg zelf geven aan Joyce waardoor de kans kleiner zal worden dat ze ziek gaat worden. 

We willen iedereen bedanken voor de support die jullie gegeven hebben via deze weblog!! Wat hebben jullie veel aan ons gedacht, gebeden en kaarsjes laten branden. Dit heeft ons veel kracht gegeven. We zullen nog een paar berichten schrijven op deze weblog en dan sluiten we dit af. 

We wensen iedereen een fijne Kerst.

 

7 reacties

O wat zijn wij blij voor jullie drietjes. Hele goede kerstdagen.

wijari

24 December 2014 om 22:20

Das Pas een mooi Kerstgeschenk

Mike1970

24 December 2014 om 22:27

Een mooiere kerst kunnen jullie niet wensen

Heel veel geluk voor julie gezinnetje

 Geniet van jullie dappere Joyce jullie wondertje!

Fijne kerstdagen!!

dorinne

24 December 2014 om 22:50

Geweldig nieuws. Geniet van de kerstdagen met jullie dappere meisje! 

grulf

24 December 2014 om 23:25

Wat fijn dat ze thuis is. Fijne kerstdagen. Geniet ervan samen met Joyce.

 

 

 

 

vdleeuw

25 December 2014 om 00:14

Wat een mooie Kerst voor jullie fijn dat ze nu eindelijk na al haar vechten lekker thuis bij papa en mamais ,een hele fijne kerst samen en al het goeds voor 2015 en bedankt dat jullie dit met ons wilde delen!!!!

v.d.waal

25 December 2014 om 09:37

Gefeliciteerd, fijn dat dit eindelijk mogelijk is! Hopelijk gaat het nu thuis ook goed en kunnen jullie de zorg inderdaad zoveel mogelijk zelf aan!

Veel rust, kracht en genieten toegewenst!

Frank & Ellen

Ellen Thielen

29 December 2014 om 22:17

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.