Joyce de Bruijne

Op 17 juni 2014 om 00:02 is Joyce de Bruijne geboren in het Universitair ziekenhuis te Gent. Joyce is 16 weken te vroeg geboren (630 gram en 32 cm) en ligt op de neonatale afdeling van het UZ in Gent, in deze weblog houden wij (Mark & Janita) de voortgang van Joyce bij.

Zondag, 7 december 2014

2 reacties
Zondag, 7 december 2014

Joyce heeft vandaag veel aandacht gekregen van de verpleging. Ondanks alle draadjes en snoertjes heeft Joyce weer kleertjes aan gekregen en heeft ze heerlijk in een wippertje mogen liggen.

De neusbril heeft ze nog steeds nodig, wel staat de luchthoeveelheid op een minimum. Omdat de morfine helemaal is afgebouwd, is ze ook verlost van haar blaascatheter.

Joyce lag heerlijk in haar wippertje toen wij bij haar op bezoek kwamen.  Verschillende verpleegsters stonden om haar heen en vonden het een prachtig schatje. Net als gisteren heeft ze ook weer even bij papa op schoot gelegen. Mama is grieperig en heeft een mondkapje op gehad. Als mama weer gezond is dan mag Joyce weer bij haar op schoot.

De arts was tevreden over de wond in haar buik. De buik voelt ook goed aan. Daarnaast heeft Joyce vanmorgen een heel klein beetje ontlasting gehad. De arts en en wij zijn hier heel blij mee.

Vanmorgen is Joyce ook weer eens gewogen. Toen zij drie weken geleden werd opgenomen woog ze 2810 gram. Inmiddels weegt ze 3200 gram!

Vanmiddag zijn ook opa en oma de Bruijne even vlug naar hun jongste kleinkind wezen kijken, Joyce lag heerlijk op haar speen te sabbelen en was klaar wakker toen zij er waren.

2 reacties

Mark en Janita,

Toevallig zie ik jullie weblog! Ook wij hebben nu alweer 13 jaar geleden ook heel veel uurtjes doorgebracht in Gent. Onze jongste was niet te vroeg geboren maar had helaas een aangeboren hartafwijking. Ik heb toendertijd ook een dagboek bijgehouden (op papier). Heel belangrijk dat jullie dit doen. Want jullie Joyce is een vechtertje en ik hoop echt dat jij op jou beurt over 13 jaar kan zeggen: het was een hele zware tijd maar ze is er toch maar. En zij kan dan op haar beurt jullie verhaal terug lezen. Heel veel sterkte met dat kleine poppetje!

 

Petra Traas

07 December 2014 om 19:31

Fijn dat het weer beter gaat met Joyce

Wat is ze toch een mooi kindje!!

dorinne

07 December 2014 om 19:56

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.