Joyce de Bruijne

Op 17 juni 2014 om 00:02 is Joyce de Bruijne geboren in het Universitair ziekenhuis te Gent. Joyce is 16 weken te vroeg geboren (630 gram en 32 cm) en ligt op de neonatale afdeling van het UZ in Gent, in deze weblog houden wij (Mark & Janita) de voortgang van Joyce bij.

Donderdag, 4 december 2014

1 reactie
Donderdag, 4 december 2014

Sinterklaas en zijn Pieten zijn bij Joyce op bezoek geweest. Joyce heeft prachtige cadeautjes en een snoepzakje gekregen. De Pieten waren verliefd op Joyce en Joyce is op de foto geweest met Sinterklaas. Ook de andere kinderen/jongeren op de IC afdeling hebben dit bezoek gekregen.

We hebben een gesprek gehad met de chirurg. De artsen zijn voorzichtig tevreden over de ontwikkeling van haar buik. Daarom hebben ze besloten om de beademing af te bouwen. De komende uren krijgt Joyce hiervoor wat ondersteunende medicatie mede doordat haar luchtpijp geirriteerd is waardoor het nu niet verstandig is dat de beademingsslang eruit gehaald gaat worden. De morfine medicatie staat op het laagste niveau. We verwachten dat dit morgen niet meer nodig is, ze gaan dan over op andere pijnmedicatie.

Wat duidelijk is geworden dat de ziekenhuisopname van Joyce langdurig zal zijn.  Ze verwachten dat ze zeker deze decembermaand in Gent blijft liggen en voorlopig nog op de IC afdeling.

We gaan een spannende periode tegemoet. De spanning zal vooral liggen bij hoe Joyce zal reageren als ze over een poosje gaan starten met kleine doseringen voeding. Kunnen de darmen dit aan? Hoe zal haar buik reageren? Het zou geweldig zijn als ze de komende periode goed aansterkt en dat alles in orde is met haar buikje. Als het de negatieve kant op gaat, dan zal ze geopereerd moeten worden. Als er negatieve signalen zijn op korte termijn dan is dit gunstiger omdat haar wond nog redelijk vers is. Over ruim een week dan is dit niet gunstig. De negatieve risico's zijn dan hoger qua complitaties. Het beste is dat er minimaal 6 weken tijd zit tussen twee operaties. In dit geval hopen ze de tijd te rekken via sondevoeding. Als er geopereerd gaat worden dan is de kans groot dat Joyce een stoma krijgt in haar dunne darm. Ze gaan dan hun best doen om een stoma aan te leggen wat voor ons als ouders ook haalbaar is om haar thuis te verzorgen.

We zijn blij dat er nog mogelijkheden zijn qua herstel via de natuurlijke weg. Tegelijk realiseren wij ons dat we nog een lange weg te gaan hebben.

 

 

1 reactie

Ik wens jullie heel veel sterkte toe en ook voor Joyche het zit jullie niet mee !!

v.d.waal

05 December 2014 om 07:56

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.