Joyce de Bruijne

Op 17 juni 2014 om 00:02 is Joyce de Bruijne geboren in het Universitair ziekenhuis te Gent. Joyce is 16 weken te vroeg geboren (630 gram en 32 cm) en ligt op de neonatale afdeling van het UZ in Gent, in deze weblog houden wij (Mark & Janita) de voortgang van Joyce bij.

Vrijdag, 28 november 2014

1 reactie

Na de eerste tekenen van herstel gisteren bij Joyce heeft ze het vandaag ook heel goed gedaan. De aangepaste medicatie om het vocht af te drijven is aangeslagen waardoor ze er niet meer zo opgeblazen uitziet. 

Tijdens de controle van de chirurg is de eerste darmwerking gehoord, nu ze daarbij ook een heel klein beetje ontlasting heeft gehad stemt dit hoopvol voor het vervolg. De wond in haar buik is aan het genezen, wel heeft Joyce hier last van een infectie, deze zou moeten verdwijnen met behulp van de antibiotica. De onstekingswaarden in haar bloed zijn ook vandaag weer gedaald. De wond moet wel regelmatig grondig schoongemaakt worden.

Joyce wordt nog steeds in slaap gehouden om zo sneller te kunnen herstellen. De medicatie hiervoor is vandaag voor het eerst met een klein stapje afgebouwd. Ook de morfine hebben ze weer een klein beetje lager kunnen zetten.

De ademhaling gaat ook veel beter. Ze haalt zelf adem en krijgt af en toe ondersteuning van de apparatuur. 

Wij zijn heel blij en dankbaar met de vele kleine stapjes die Joyce vandaag heeft kunnen maken. Wij hopen ook dat ze de komende dagen dit kan blijven doen zodat ze weer wakker mag worden en ze van de beademing af mag. We kijken er naar uit om haar over een poosje vast te mogen houden.

1 reactie

Fijn dat het met kleine stapjes vooruit gaat hopelijk mogen jullie ze weer lekker vasthoden sterkte!!

v.d.waal

29 November 2014 om 12:11

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.