Joyce de Bruijne

Op 17 juni 2014 om 00:02 is Joyce de Bruijne geboren in het Universitair ziekenhuis te Gent. Joyce is 16 weken te vroeg geboren (630 gram en 32 cm) en ligt op de neonatale afdeling van het UZ in Gent, in deze weblog houden wij (Mark & Janita) de voortgang van Joyce bij.

Maandag, 24 november 2014

1 reactie

Vandaag stond in het teken van een nieuwe operatie bij Joyce. Hierbij zouden ze gaan kijken waarom haar voeding niet goed door de darmen heeft gelopen. De planning was dat Joyce om ongeveer 12 uur zou worden geopereerd. Toen wij vanmorgen aankwamen in het UZ Gent kregen we te horen dat de ingreep doorgeschoven zou worden naar ongeveer 13:50. Voor de operatie heeft Joyce nog even bij papa en mama gelegen, ze was heel rustig en lag lekker te slapen.

Tegen 13 uur kwamen ze Joyce halen om haar voor te bereiden op de ingreep. Helaas mochten we vandaag niet mee tot in de OK, zoals de vorige keer. Daarna begon voor ons het lange wachten. Om de tijd door te komen hadden wij het plan opgevat om naar de IKEA te gaan, vlakbij het ziekenhuis. Helaas hadden nog een paar duizend mensen een soort gelijk idee. Na 45 min rondjes te hebben gereden om een parkeerplaats te vinden zijn we maar terug naar het ziekenhuis gegaan.

Om half zes kregen we van de verpleegster te horen dat de ingreep ver klaar moest zijn omdat ze al hadden doorgegeven dat ze een ander bedje nodig hadden omdat ze Joyce beademd terug zouden brengen. Om kwart over zes kregen wij telefoon van de chirurg. De ingreep was gelukt! Op de plaats waar ze een maand geleden de hersteloperatie hebben uitgevoerd zat een vernauwing. Deze vernauwing is verwijderd en zal worden opgestuurd naar het lab voor verder onderzoek. Ook hebben ze nog een paar verklevingen weggehaald bij haar darmpjes. Om half negen kregen we eindelijk te horen dat ons dappere meisje terug was op haar kamer in de IC. De zuster was bezig om de laatste slangetjes aan te sluiten, ook kwamen ze nog een foto nemen.

Voorlopig blijft Joyce aan de beademing en zal ze nog wat bloed toegediend krijgen. De komende dag zal Joyce bij moeten komen. Ook zullen ze langzaam de morfine en de beademing afbouwen. Wij zijn heel dankbaar dat de ingreep goed is gelukt en dat Joyce deze vijfde ingreep ook heeft doorstaan!

1 reactie

Wat fijn dat alles nu weer gelukt is en hopelijk gaat ze snel weer herstellen van de operatie ze is sterk dat heeft ze nu weer maar bewezen.

Ik wens jullie heel veel sterkte toe ,met deze moeilijke tijd !!

v.d.waal

24 November 2014 om 22:42

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.