Joyce de Bruijne

Op 17 juni 2014 om 00:02 is Joyce de Bruijne geboren in het Universitair ziekenhuis te Gent. Joyce is 16 weken te vroeg geboren (630 gram en 32 cm) en ligt op de neonatale afdeling van het UZ in Gent, in deze weblog houden wij (Mark & Janita) de voortgang van Joyce bij.

Zaterdag, 22 november 2014

1 reactie
Zaterdag, 22 november 2014

Om de problemen met de darmen van Joyce op te lossen willen de doctoren het liefst niet opereren. Daarom leggen ze nu de darmwerking stil zodat een verstopping op natuurlijke weg kan worden opgelost. Voor haar voeding is Joyce afhankelijk van de infuusvoeding. Alles wat in haar maag komt wordt afgepompt zodat er geen druk op de darmen ontstaat.

Donderdag op vrijdagnacht heeft Joyce heel de nacht gehuild. Papa heeft geprobeerd haar te troosten maar dit lukte niet. 's Morgensvroeg werd ontdekt dat er problemen waren met het infuus. Inplaats dat de infuusvloeistof in de ader werd gespoten werd dit in het weefsel van haar voet gespoten. Hierdoor was heel haar been heel erg opgezet en pijnlijk.

Na onderzoek door de plastische chirurg is besloten om een operatieve ingreep te doen aan Joyce haar been en voet om schade aan het weefsel te voorkomen. Bij deze ingreep hebben ze onder narcose fysiologisch vocht ingespoten op meerdere plaatsen in haar been en voet. Deze vloeistof vermengde zich met de aanwezige stoffen uit het infuus. Na verloop van tijd hebben ze alle vloeistoffen er weer uitgezogen. Na de ingreep was de chirurg tevreden over het behaalde resultaat.

Wat er mis is gegaan met het infuus zijn ze in Gent tot op de bodem aan het uitzoeken, hierover worden wij met enige regelmaat bijgepraat in een open en constructief gesprek.

Joyce ligt ter observatie op de IC van het kinderziekenhuis. Hier heeft ze nu de luxe van een privé verpleegkundige. De chirurg is vandaag weer wezen kijken naar Joyce haar voet en been, deze ziet er goed uit. De zwelling van haar been is volledig weg. Zelf ligt ze heerlijk in haar bedje op haar speentje te sabbelen en te kijken naar de gekleurde boekjes in haar bed.

Vandaag hebben ze een onderzoek gedaan naar de darmen met contrastvloeistof. Hierop is te zien dat er doorstroming is vanaf de slokdarm, door de maag en de darmen. Deze doorstroming is nu nog te traag. Ze hebben besloten om voorlopig de maag af te blijven zuigen om zo de darmen verder rust te geven. De chirurg was verder te spreken over Joyce haar buik.

Morgen of maandag kijken ze weer verder wat ze voor Joyce kunnen doen qua darmen, waarschijnlijk zal ze morgen ook overgeplaatst worden van de IC terug naar haar kamer in het kinderziekenhuis.

1 reactie

Wat zonde voor jullie meisje dat ze dit ook weer allemaal mee moet maken het zit haar ook niet mee ,hopelijk word alles snel opgelost sterkte voor jullie en jullie meisje !

v.d.waal

22 November 2014 om 23:44

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.