Joyce de Bruijne

Op 17 juni 2014 om 00:02 is Joyce de Bruijne geboren in het Universitair ziekenhuis te Gent. Joyce is 16 weken te vroeg geboren (630 gram en 32 cm) en ligt op de neonatale afdeling van het UZ in Gent, in deze weblog houden wij (Mark & Janita) de voortgang van Joyce bij.

Woensdag, 19 november 2014

5 reacties
Woensdag, 19 november 2014

Afgelopen weekend hebben we genoten van de thuiskomst van Joyce. Verschillende familieleden en vrienden zijn langs geweest bij ons en hebben genoten van Joyce. Helaas kwamen er snel zorgen. Joyce huilde veel, meer in vergelijking met de periode Gent en spuugde meer. Dit nam met de dag toe. We hebben contact met het ziekenhuis in Gent en Terneuzen gehad. In eerste instantie dachten we dat het aan haar bedje lag. In het ziekenhuis lag ze schuin. Maandag hebben we een verstelbaar bedje gekocht die we naast ons bed kunnen plaatsen. We vernamen dat Joyce beter sliep maar helaas ging het fout in de nacht op dinsdag. Joyce gaf gal over. Voor ons een teken dat we het ziekenhuis moesten bellen. Eerst bij de HAP geweest, hierna uren gewacht totdat we 's morgens de kinderarts konden bellen. In de ochtend naar de kinderarts geweest en al snel bleek dat er meer aan de hand was. Met spoed moesten we naar de spoedafdeling in Gent. Hier zijn we uren geweest, in principe konden ze de oorzaak niet achterhalen maar voor de zekerheid werd Joyce opgenomen in het kinderziekenhuis. 

Vannacht ging het minder goed met Joyce. Ze bleef overgeven en de kleur werd steeds zorgelijker. Vanmorgen zijn er weer foto's genomen waarbij een mogelijke darmafknelling zichtbaar was. Joyce ligt nu weer aan allerlei toeters en bellen. Ze kiezen er nu voor om haar alleen infuusvoeding te geven. Ze hopen dat via de natuurlijke weg de beknelling weg gaat, zo niet dan komen er extra onderzoeken en in het uiterste geval zal ze geopereerd worden.

Naast de teleurstelling dat we niet meer samen kunnen genieten thuis zijn we dankbaar dat Joyce in een prachtig ziekenhuis ligt. We hebben een aparte kamer die er prachtig uitziet. We hebben nu privacy en kunnen altijd bij haar zijn.

 

5 reacties

Wat spannend...sterkte voor jullie en beterschap voor Joyce!

Jopie Meerman

19 November 2014 om 14:35

Dat is weer heel spannend maar ze is in goede handen sterkte en beterschap voor joyche hopelijk gaat het snel weer beter!!

v.d.waal

19 November 2014 om 14:44

Weer spanning voor jullie, maar onhoud wat er in onderstaand gedicht staat, Hij draagt je.

wijari

19 November 2014 om 20:52

Heel veel beterschap lieve Joyce

Heel veel sterkte voor jullie!!

dorinne

19 November 2014 om 23:02

Wat een teleurstelling. Jullie hadden je zo verheugd op deze weken thuis. Sterkte en hopenlijk snel weer terug thuis.

Pieter

P.G. van't Westeinde

21 November 2014 om 14:53

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.