Het weer in Zeeland

Eerste zomerse dagen

1 reactie

In Westdorpe werden op op 25 mei en 1 juni al zomerse temperaturen gemeten, maar in de rest van Zeeland moesten we wachten tot 25 juni voor de eerste zomerse dag (maximumtemperatuur 25.0 graden of meer) kon worden opgetekend.
In Wilhelminadorp werd het toen precies 25 graden, op 26 juni kreeg het kuststation Vlissingen de eerste zomerse dag met 25.4 graden, in Wilhelminadorp werd het 24.9 graden.

Het aantal zomerse dagen in Zeeland loopt gemiddeld uiteen van 7 in de Kop van Schouwen tot 24 in Westdorpe.
Van jaar tot jaar kan het aantal zomerse dagen sterk uiteenlopen: in 1962 had Vlissingen maar één zomerse dag, die kwam daar pas op 3 september en in 1965 bleef de temperatuur in Vlissingen het hele jaar onder 25 graden.
In de legendarisch warme zomer van 1947 kwamen in St.Jansteen maar liefst 65 zomerse dagen voor, in Kortgene 56 en in Vlissingen 38.     

1 reactie

In plaats van een reactie op de bovenstaande tekst heb ik een vraag. Gisteravond laat was ik met de auto onderweg en belandde in dichte mist met een zicht van plaatselijk minder dan 50 meter. Hoe dichter bij de kust hoe slechter het zicht werd. Zo'n zeevlam heb ik in deze tijd van het jaar nog niet gezien. Aan het begin van de herfst is dit weer niet ongewoon. Ik meen dat dit een uitzonderlijk weertje was. Klopt dit?
Oostdam

29 June 2009 om 21:50

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.