LEVENSGENIETER

Als je in een gat zit, stop dan met graven...

Unstoppebul

1 reactie

De tijd is niet te stoppen, vandaar die rare titel boven mijn blog. En als de tijd wel stopt, dan is er iets niet goed. Dus we gaan gewoon mee in de vaart der volkeren. Zoals vannacht, weer een nieuwe wintertijd. Nee, van mij hoeft het allemaal niet, elke keer wisselen. Voor de schoolkinderen is het wel prettig dat het 's ochtends als ze naar school gaan licht is, voor degenen die aan het eind van de dag naar huis moeten rijden, geeft het soms problemen, zeker als het najaarsweer aanvangt,.
Eigenlijk lijden wij niks, maar toch hebben we gevoelsmatig alijd even een paar dagen last van het switchen. frown

Vanochtend hebben we eerst alle klokken en horloges bijgesteld, zo ook die van de combimagnetron, bleek dat ik van Nederlands naar Tjechisch had ingesteld. Dus even tobben, en waarachtig , het lukte. Weet je, dan ben ik gewoon trots op mezelftongue-outsurprised.

De tijd is niet te stoppen, we merken het elke dag. Berichtjes van vrienden die ouderdomsklachten krijgen, en niet alleen vrienden, wij zelf ook. Gelukkig nog steeds te repareren. Kost meestal wel even tijd, -weer die tijd- maar als het dan gelukt is, dan ben je blij . Zoals met de staaroperaties aan mijn beide ogen. 

Heel af en toe kan het een nadeel zijn als je beide ogen weer zo goed functioneren,  maar daar zijn stofdoek en stofzuiger dan weer de oplossing voor. wink

Gelukkig hoeft het niet altijd zo te zijn dat het opschieten van de tijd ook betekent dat je in alles ouder wordt. Daar helpen de kleinkinderen weer bij, die houden je jong, met liedjes, spelletjes en speelgoed. 

Deze klok hing mijn leven lang in ons ouderlijk huis en later in de flat bij mijn moeder. Een tijdsbeeld. 

 

1 reactie

Tja, het verlopen van de tijd (altijd alleen maar die ene richting uit) en het bijbehorend lichamelijk ongemak. Je beschrijft het mooi. Toch heb ik het gevoel dat de tijd voor mijn lichaam sneller loopt dan voor mijn geest. Hoe zou dat toch komen?

Toos van Holstein

04 November 2021 om 11:53

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.