LEVENSGENIETER

Als je in een gat zit, stop dan met graven...

Kletsen

2 reacties

6 Jaar verkering, 56 jaar getrouwd, en dan af en toe nog niet weten hoe die ander is. Niet schrikken hoor, er is niks bijzonders. Maar af en toe overkomt je iets waarvan je denkt, hoe bestaat het. Zo blijkt mijn echtgenoot, die van 6 jaar verkering en 56 huwelijksjaren, af en toe ongerust te zijn als ik erg lang weg blijf als ik boodschappen ga doen. Ik zeg dan: Ik ga EVEN boodschappen doen, pak mijn e.bike en ben weg. En dat EVEN , dat doet het 'm.
Als ik hier namelijk mijn winkelwagen vol ga laden, kom ik meestal wel een paar bekenden tegen. En dat begint al voor de winkels, bij het neerzetten van mijn fiets. Gelukkig kan het weer. KLETSEN met mensen, zonder die anderhalve meter afstand en dat vreselijke mondkapje.

Er valt heel wat bij te kletsen, niet alleen leuke dingen. Maar ook meeleven met... Je moet natuurlijk wel oppassen dat het hele ziektecircuit van iedereen, maar vooral van jezelf niet in beeld komt. Dus na korte tijd praten volgt, zoals mijn oude wijze moeder zei: het spreekuur is voorbij!.

We weten het weer. Maar dan kom je in de winkel, en kijk nou eens wie we daar hebben! 
Het is heerlijk wonen in Tholen. Ons kent ons. Vandaar dus dat het boodschappen doen weleens uit wil lopen en ik bij thuiskomst de opmerking hoor: noem jij dat even boodschappen doen? Ik werd stik ongerust.

Gelukkig maar, na al die tijd dat we elkaar al kennen.
Maar ik zeg voortaan wel, ik ben boodschappen doen, je ziet wel wanneer ik terug ben. Net als vanochtend. Ik was weer diverse mensen tegen het lijf gelopen en die zeiden allemaal: groetjes aan Gerrit. Dus ik had bij thuiskomst En de groeten, En veel te vertellen.

Zo houden wij het samen vol in ons mooie Tholen!

2 reacties

Dat is het mooie van de kleine gemeenschap waarin heel veel mensen elkaar kennen. 't Geeft een bepaalde sjeu aan het leven die men in de grote, anonieme stad niet kent.

Toos van Holstein

17 October 2021 om 13:36

Wij wonen nu ook op en dorp, maar ik ken nu ook meer mensen als toen wij in de Stad woonde.

Groetjes Wijarie

wijari

04 November 2021 om 17:26

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.