LEVENSGENIETER

Als je in een gat zit, stop dan met graven...

Kleinzoon

1 reactie

Natuurlijk ben ik een oma die trots is op haar kleinkinderen. Die 'stoeft', dat zeggen ze in Bergen op Zoom. Stoeffen, dat betekent opscheppen. Als je aan iemand vroeg, hoe is het met je ? Dan kwam er als antwoord, Stoeffe kan nie lije.. Ik weet eigenlijk niet eens of dat met een korte of lange ei moet. enfin. Ik was aan het vertellen over een van onze kleinzoons.
Hij is bijna vijf, en zijn broer anderhalf. Toen wij in ons appartement gingen wonen zes jaar geleden hebben we meteen een kast, een soort dressoir, volgestouwd met spulletjes voor de jeugd als ze op bezoek komen. Speelgoedspul, boekjes, etc. In de andere helft van de kast staan andere dingen, blikken met damstenen, schaakstukken, scrabble,dominstenen etc.
Nu is onze kleinzoon van bijna vijf zo slim. Hij gaat meteen naar die andere kast en haalt de scrabble, dominstenen, damstenen ,etc. voor de dag. en dan ? 

Nee, dat niet. Hij gaat er niet mee spelen, maar gaat er wel mee aan de de slag. Hij bouwt er straten, bruggetjes, afritten, etc. mee. En af to ziet hij in de scrabble blokjes zijn naam: kijk Raf! klinkt het dan. Dus jullie zien wel. Speelspullen uit die kast zijn multifunctioneel.

Gisteren pakte hij een doos met memory-kaartjes  en ik hoorde hem tegen zijn broertje zeggen: Alef gaan we dit spelen? dit kan jij ook wel. Alef is dus anderhalf. Ik moet eerlijk toegeven, zo slim zijn ze nu ook weer niet.
Vanochtend voelde ik wat harde plekken onder het vloerkleed.. Er kwamen zo'n twintig blokjes tevoorschijn. Ik denk dat Raf een tunnel had gebouwd van de scrabbleblokjes.

Waarom we geen Lego in huis hebben? Zo lukt het ook...en Lego, dat hebben ze thuis ook.

1 reactie

Juist omdat ze thuis lego hebben, zijn die scrabble blokjes bij jou natuurlijk zo interessant. Dat is anders. Een goeie en niet van te voren bedachte zet dus van een terecht stoeffe oma.

Toos van Holstein

21 April 2021 om 11:51

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.