LEVENSGENIETER

Als je in een gat zit, stop dan met graven...

Rood/blauw.

2 reacties

Ik weet niet of onze stemmen gewicht in de schaal leggen, maar we hebben hem vandaag wel uitgebracht, manlief en ik. We vonden dat we bij de risicogroep horen, of vonden, dat wordt steeds gezegd, dus gingen we vanochtend al meteen aan de slag in het gemeentehuis. We werden door het speciale stemcircuit in de raadzaal geleid langs alle belangrijke punten. Mevrouw de Burgemeester hield de weinige bezoekers op gepaste afstand in de gaten, met aan haar zijde (ook op afstand uiteraard) de archivaris. Die was natuurlijk aanwezig vanwege de leeftijd van de kiezers.laughing Jammer hoor, dat we nog steeds niet de kans gekregen hebben persoonlijk kennis te maken met onze nieuwe burgemeester mevrouw Sijbers, maar dat komt vast nog wel een keer. 

Toen ik dat grote vel met al die namen van de kandidaten in handen kreeg moest ik denken aan dat verhaaltje , een annekedote dus, dat mijn tante uit Oud Vossemeer altijd rond kiestijd vertelde. - Kiestijd, dan denk je aan je controle bij de tandarts, maar ik bedoel dus rond het stemmen.

Er was in Oud Vossemeer bij het stemlokaal een kotje met een gordijn ervoor, waar achter de dame verdwenen was. en ze bleef maar weg. Waarop een van de ambtenaren maar eens poolshoogte ging nemen en riep : Joantje, bin jie nog nie klaer?. Uit het poppenkastje kwam een stem: Nog nie, ze bin bekant allemae rood gekleurd!

Toen ik die lijst vandaag zag dacht ik, Wat zou Joantje het druk hebben gehad!!

Ja , we waren druk bezig vandaag. Want vanmiddag kwam er nog een meneer die onze 'blauwe brief' invulde, op de p.c. natuurlijk. Dus we hebben aan alle verplichtingen van de Nederlandse staat voldaan.

Een ding hoop ik van harte, dat we voor alles wat wij hebben gepresteerd worden beloond! Want dat is echt het enige wat gewicht in de schaal legt op deze kleurige maandag!smile

En, dit heb ik zojuist toegevoegd, en het is nu echt de dag van de waarheid, ik heb dat rode potloodje mee naar huis genomen. Ben dus een heel klein beetje burgerlijkongehoorzaam ! Maar ja, wie heeft er nu een man thuis die 36 jaren lang het gezicht van Bruynzeel potloden wasembarassed

 

 

2 reacties

Wij hebben gisteren ook gestemd in een compleet lege stemzaal. Jammer dat we het rode potloodje niet mee naar huis kregen. In de krant hadden ze ons dat namelijk wèl beloofd...

han44

17 March 2021 om 11:36

Tja, of onze stem de verwachte beloning krijgt? Dat weten we in de loop van woensdagavond. En dat jullie gedaan hebben wat van democratisch ingestelde Nederlanders verwacht mag worden, is een ding dat zeker is. Ik heb 't dit keer maar schriftelijk gedaan.

Toos van Holstein

17 March 2021 om 14:30

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.