LEVENSGENIETER

Als je in een gat zit, stop dan met graven...

Coupe B.K.

2 reacties

 

Op Facebook schrijf ik dikwijls verhaaltjes in dialect. En dat word leuk gevonden merk ik aan de reacties. Deze week schreef ik over de huidige haardracht van veel dames , de Coupe Corona. 

Naderhand bedacht ik me dat er in ons gezin al jaren een verhaaltje bestaat over de Coupe B.K. Ik zal uitleggen waar het overgaat en dan snappen jullie meteen waarom ik deze winterse foto erbij heb gezocht. 
Jaren lang was Hotel Restaurant De Ram in Hasteren het adres waar we feestjes vierden zoals verjaardagen, huwelijksjubilea, kerst, in elk geval, het was voor ons een vertrouwd adres. Zo langzamerhand was de zaak wel gedateerd en werden onze bezoekjes minder. Nu heb ik begrepen het het gebouw helemaal is gerenoveerd, helaas is de uitbraak van Covid en grote dwarsligger voor de uitbater.

Maar uit de tijd dat  wij er wel kwamen  met de kinderen stamt die genoemde Coupe B.K. Als dessert moest er natuurlijk ijs op tafel komen. Genoeg te kiezen, maar de ober adviseerde ons iets wat niet op de kaart stond; Coupe B.K. En dat bleek een prima keuze, dus de volgende keer werd zonder de kaart meteen Coupe B.K. geroepen toen het toetje gekozen werd. Dat ging een paar keer zo, en wij werden toch wel nieuwsgierig wat dat B.K. betekende. Na een beetje pressie op de ober kwam het hoge woord eruit. Dat heerlijke ijsje werd zo genoemd omdat hetgeen op je bord lag net twee dikke roze billen waren, het was dus een Coupe Blote Kont! Tot groot vermaak van onze zoons die dit lekkers nu nog niet vergeten zijn.

Het is maar goed dat we op dit moment niet naar een restaurant kunnen, wij zitten als dames voor schandaal met onze Coupe Corona. maar dat wil niet zeggen dat een Coupe B.K. niet zou smaken!

2 reacties

Zo gauw we weer mogen van Mark Rutte, dan gaan we gezellig uit eten en dan neem ik een coupe B.K. als toetje. Lijkt me heerlijk !!!!

han44

29 January 2021 om 20:39

Een goeie tip, die Coupe B.K. Tja, en wat die Coupe Corona betreft, we zullen de natuur voorlopig maar haar gang laten gaan.

Toos van Holstein

03 February 2021 om 13:48

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.