LEVENSGENIETER

Als je in een gat zit, stop dan met graven...

Gelukkig Nieuwjaar

3 reacties

Laat ik jullie eerst allemaal een gelukkig, gezellig, gezond, geslaagd 2021 wensen. Dan hebben we dat maar gehad. Want wees eerlijk, het jaar is nu 4 dagen oud en je moet er opletten dat je die wens dan nog tegen iemand zegt.
De kaarten zijn met bosjes de deur uit  gegaan, bij ons tenminste, we ontvingen zelf ook kaarten, mails, en telefoontjes. Maar het is allemaal anders dan anders. 
De laatste jaren , daar moet ik eerlijk in zijn, was er al veel veranderd. Vroeger, dat was dus voor 2015, gingen we op nieuwjaarsdag altijd naar Dalemhof waar moeder woonde en daar ontmoetten we elkaar . Om daarna 's middags in de serre van ons huis mijn schoonfamilie allemaal te ontvangen, alles met de nodige gezelligheid, met knuffels, handen schudden. Ik miste het , maar het is niet anders. O.a. omdat moeder overleden is, zelf zijn we verhuisd, we moeten familie missen door overlijden, maar toch durven we iedere keer weer elkaar Gelukkig Nieuwjaar te wensen.

Die rommelpot , dat is ook verleden tijd. Want zelf speel ik dit traditionele oudejaars-instrument nog bij bijzondere gelegenheden , met eigen geschreven tekst op de wijze van Klein Zieltje. Daar valt heel veel op te rijmen.
Maar wat er niet mee te rijmen valt is de grote omschakeling die we vorig haar moesten maken door Covid 19. Wie had zoiets ooit verwacht. Alle goede wensen ten spijt, ging alles de mist in. En moesten we ons hele leven aanpassen, en nog.

Zelf lijden wij er niet echt onder. We zijn voorzichtig, we zien mensen, kunnen zelf naar de winkel indien nodig. Maar ik heb het echt te doen met zoveel anderen, waaronder de schooljeugd. 

En als je dan naar het nieuws kijkt en luistert, dat voel je de ellende op de afkomen, ellende waar niemand iets aan kan doen, en de domme dingen die door mensen wordt veroorzaakt. Eigenlijk heb ik dit jaar maar één grote wens, en heel veel mensen over de hele wereld met mij, zeker weten: dat alle Covid ellende verdwijnen gaat!

Diep in mijn hart mis ik ook de nieuwjaarsrecepties die er in deze weken waren, kletsen met iedereen, een glaasje drinken, een hapje eten..natuurlijk , dat kan ook via het scherm zegt men. Nou, ik houd dat allemaal wel te goed!  

 

3 reacties

Toch spijtig dat er op al de leuke blogs zo weinig respons komt.

Beste wensen voor het nieuwe jaar Jopie laughing

GinaHeynze

05 January 2021 om 12:54

Ook een zo gezond mogelijk 2021 gewenst. en inderdaad die corona duurt veel te lang

peter loof

06 January 2021 om 08:48

Ik wens jou en de jouwen ook een heel goed, gezond en straks coronavrij 2021 toe waarin ik regelmatig van je blogbijdragen mag blijven genieten. Dank ook voor je complimenten bij mijn blog.

Toos van Holstein

06 January 2021 om 13:00

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.