LEVENSGENIETER

Als je in een gat zit, stop dan met graven...

V&D

1 reactie

Dit is een foto uit Bergen op Zoom. Het was een bekend plaatje, heel veel jaren. Maar nu ?

Je kent hier niks meer van terug. Heel V&D is gesloopt. Nou, misschien niet helemaal zullen de (ver)bouwers zeggen, maar voor mij, en voor veel anderen is het grote warenhuis een herinnering geworden. De winkel was een begrip. Even naar V & D.

Ik werkte van 1960 tot 1966 daar vlak in de buurt , in de Stationsstraat. En als het Sint Salarius was geweest, dat was de dag waarop je je geld kreeg, -toen nog een romantische gebeuren, geld cash in handen- liep je even V&D binnen. Met een gevoel zoals je nog veel vroeger een snoepwinkeltje in de buurt binnenliep. Je had het idee dat je heel veel kon kopen van je geld. Maar dat deed je niet. Want je moest ook sparen, je ging immers trouwen en je had een huis gekocht. 
En bij V&D kocht ik artikelen die ik nu nog in mijn kasten heb staan. Nee, natuurlijk geen kleren, die zijn uit de tijd, versleten, en zouden niet meer passen. Maar een schaal, een armband, ik zou de verkoopsters nog kennen.

V&D, dat worden appartementen, met winkels eronder. Nee, dat warenhuis is verleden tijd. Maar ik zie nog wel dat ze een webshop hebben. Misschien ga ik daar nog weleens shoppen. Zomaar, als nostalgiesch gevoel. Met cashgeld betalen, dat zal niet meer lukken. De AOW is ook gemoderniseerd, maar soms heb ik het idee dat ik vroeger meer met mijn geld kon doen, dan nu...

1 reactie

Tja, onze goede, ouwe V&D. Nog even en de jonge generatie weet niet meer waar we 't als ouderen over hebben als die naam valt.

Toos van Holstein

02 December 2020 om 13:36

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.