LEVENSGENIETER

Als je in een gat zit, stop dan met graven...

Halve eeuw

1 reactie

Onze letterlijk en figuurlijk grote zoon Pieter viert vandaag zijn 50e verjaardag. Een halve eeuw, 'niet meer dan vogelvoetjes in de sneeuw♥ schrijft Toon Hermans. Maar toch klinkt het als een groot getal, ook voor ons, zijn ouders , die ook een kroonjaar bereikten. 75 en 80 jaar. En D.V. viert de jongste zoon einde van dit jaar zijn 45e geboortedag. Er komen bij deze datums allerlei herinneringen boven.
Zo weet ik dat tijdens de zwangerschap van de Abraham van vandaag, Feyenoord de eerste Europacup won. Op 6 mei. We waren nl. met vrienden een weekje met vakantie in Rehlingen, een klein dorpje in Duitsland. Daar keken we toe hoe Feyenoord won, en vierden dat ook uitgebreid..Nee, ik hield me rustig met mijn dikke buik.
Er waren meer Nederlanders in dat Gasthof, en we beloofden contact te houden. In elk geval we lieten weten dat onze zoon geboren was. Erland Wethly, zo heette die jongeman die daar ook was, stuurde een bijzondere brief terug toen hij van ons bericht kreeg dat we op 15 augustus ouders waren geworden van Pieter Marinus Gerrit. De brief was aan de baby zelf gericht en daarin werd hem een vredig leven toegewenst. Want op 15  augustus 1945 was de capitulatie van Japan een feit, dus op zijn geboortedag was het 25 jaar, o.a. ook de herdenking aan de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki, enkele dagen daarvoor.
Vrede is een groot goed. Vandaag wordt de capitulatie , nu 75 jaar geleden, herdacht. 

Helaas kan niet iedereen zijn verjaardagen in vrede vieren. Daarom zijn wij dankbaar.
Die bijzondere brief is meeverhuisd met onze zoon.

Soms denk ik weleens, hoe zou het Erland vergaan zijn? 

1 reactie

Een mooi verhaal, zeker ook door die speciale data. Bij mij komen er natuurlijk ook allelrlei mensen langs in mijn leven die op een bepaald moment in de verte verdwijnen en waarvan ik me ook wel eens afvraag hoe 't met ze zou zijn.

Toos van Holstein

18 August 2020 om 13:09

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.