LEVENSGENIETER

Als je in een gat zit, stop dan met graven...

Zo'ndag

1 reactie

Lelietjes-van-dalen, er staat een heel klein boeketje bij de foto's van mijn moeder en broer in de kast. Moeder hield van die kleine , lekker ruikende bloemetjes. Ze bloeien als onkruid in een tuin, je krijgt ze bijna niet uitgeroeid. Dat betekent gelukkig wel dat in de tuin bij ons vroegere huis nog geplukt kan worden. Want ondanks de veranderingen die daar zijn aangebracht nu onze jongste zoon er met zijn gezin woont, staan de lelietjes weer te pronken. Maar ook in de tuin bij onze oudste in Roosendaal genoot ik deze week van de heerlijke geur, en daar heb ik ik snel dat boeketje geplukt omĀ  bij moeder neer te zetten.
Bij de foto van hun oma, waar ik op dit moment nog meer aan denk dan anders. Want ik kan me het verdriet van al die mensen die hun ouders , of grootouders niet mogen bezoeken. zo goed voorstellen. maar ook van de personen zelf. Moeder was zo gewend aan haar dagelijkse bezoekjes van ons. Maar ze was ook zo'n enthousiaste deelneemster aan allerlei activiteiten in de zaal. Gelukkig zijn er veel medewerkers van alle instellingen die voor de bewoners bezig zijn, hetzij verzorgend, hetzij op activiteitengebied. Die verdienen alles wat te verdienen valt: bloemen, applaus, allerlei stoffelijke beloningen, maar vooral geld... Meer dan nu in elk geval, en dan niet voor een keertje, maar gewoon voor altijd.

Ik kijk naar buiten en zie een prachtige blauwe lucht, en mooie groene bomen, met witte meidoorn tussendoor. Een droomplaatje. Een droom die wordt verstoord door een autootje van thuiszorg dat voorbij rijdt met achter het stuur een mevrouw met een mondkapje op, op naar haar volgende client. Ik hoop en bid dat zijzelf gezond zal blijven.

1 reactie

Ik ben 't helemaal met je eens dat al dat verzorgend personeel in de verzorgingshuizen een heeeeel grote pluim verdient. Wat die doen onder deze omstandigheden is veel meer waard dan het vaak te lage salaris dat ze verdienen.

Toos van Holstein

29 April 2020 om 16:59

Plaats een reactie

U bent nog niet ingelogd; hierdoor kunt u nog geen reactie plaatsen.
Ga eerst na de inlogpagina. Als u geen ZeelandNet abonnemenent heeft kunt u een gast-account gebruiken.